Suriyeli mültecilere 'hava'dan yardım   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-26-2013 (11:11)   Son Mesaj: 02-26-2013 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    02-26-2013

    Suriyeli mültecilere 'hava'dan yardım

    Suriyeli mültecilere 'hava'dan yardım
    Suriyeli mültecilere 'hava'dan yardım

    Airbus Vakfı ve Luftfahrt Ohne Grenzen Türkiye'deki Suriyeli mültecilere insani yardım gönderdi. Türk Hava Yolları'na ait A310-F kargo uçağına battaniye, yiyecek ve ilaçlardan oluşan toplam 35 ton insani yardım malzemesi yüklendi.

    Airbus Vakfı ve Luftfahrt Ohne Grenzen Türkiye'deki Suriyeli mültecilere insani yardım gönderdi. Türk Hava Yolları'na ait A310-F kargo uçağına battaniye, yiyecek ve ilaçlardan oluşan toplam 35 ton insani yardım malzemesi yüklendi. Airbus Vakfı, Luftfahrt Ohne Grenzen (LOG), Türk Hava Yolları ve Fraport AG, bugün Türk Hava Yolları'na ait A310-F kargo uçağıyla 35 ton yardım malzemesini Frankfurt Havaalanı'ndan Adana, Türkiye'ye nakletti.
    Türk Kızılayı'na tahsis edilen malzemeler, Adana yakınlarındaki, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu Suriyeli mültecilerin kampına dağıtılacak. Yiyecek, battaniye, bebek maması, çocuk bezi ve ek olarak ilaç içeren bağışlar Alman Sivil Toplum Kuruluşu Luftfahrt Ohne Grenzen (Yardım Kanatları) tarafından toplandı.
    Luftfahrt Ohne Grenzen sözcüsü Frank Franke, "Yardıma ihtiyacı olan bu insanlara el uzatmak bizim temel amacımız. Türkiye'de bulunan 160 binden fazla Suriyeli mülteciye gelen yardımın çoğu Türkiye'den geliyor. Artık dünyanın geri kalanının da yardım etmesinin zamanı geldi" dedi.

    Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, "Suriye'de şu anda yaşanan insani drama Türkiye olarak seyirci kalmamız mümkün değildi. Büyük devlete bu yakışmazdı. İki yıla yaklaşan olaylarda Türkiye'ye gelen mültecilere Türkiye elinden gelen yardımı yapıyor. Türk Hava Yolları olarak biz de gerek Türkiye içinden gerekse dışardan gelen yardımları ilgili yerlere ulaştırma konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Temennimiz bu insanlık trajedisinin bir an önce son bulmasıdır" dedi.

    Airbus Vakfı'nın Murahhas Üyesi Andrea Debbané, "Airbus Vakfı düzenli olarak bunun gibi insanı görevleri koordine etmek adına LOG ve Fransız meslektaşları Sınırsız Havacılık'la çalışıyor. Ülkelerinden kaçan bu insanların çaresiz durumları karşısında yardıma mecbur hissederek Airbus Vakfı'yla STÖ'lerinin her gün gösterdiği çabaya katkımızdan dolayı gurur duyuyoruz. Aynı zamanda bu projede yer alan bütün ortaklarımıza da teşekkür etmek istiyoruz" dedi.

    Son yıllarda Airbus, insani yardım çabalarını desteklemek amacı ile havayolları ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir küresel ağ kurdu. Dünya çapında ihtiyaç duyulan noktalara sayısız durumlarda yardım malzemelerinin de nakledildiği teslimat uçuşları için yeni uçaklar kullanıldı.

    Airbus Vakfı 2008'in Aralık ayında dünya çapında insani yardım faaliyetleri göstermek amacı ile tüm dünyadan Airbus çalışanları ve ortaklarını kapsayarak kuruldu. Vakıf desteklerini üç temada yoğunlaştırıyor: insani ve toplumsal destek, gençlik gelişimi ve çevre...

    Kurulduğu Aralık 2008'den itibaren Airbus Vakfı dünya çapında sayısız noktaya 32 iyi niyet ve yardım uçuşu gerçekleştirdi.





    Suriyeli mültecilere 'hava'dan yardım Yorumları