Banka soyuncusu hackerlara suçüstü   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 02-26-2013 (10:11)   Son Mesaj: 02-26-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 341  

    02-26-2013

    Banka soyuncusu hackerlara suçüstü

    Banka soyuncusu hackerlara suçüstü
    Banka soyuncusu hackerlara suçüstü

    İzmir'de bankalar adına sahte internet siteleri oluşturarak vatandaşların hesaplarını boşaltan 3 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı. Bankada müşteri kılığında bekleyen polis, şüphelilerin parayı çektikleri sırada suçüstü yaptı.

    İzmir'de bankalar adına sahte internet siteleri oluşturarak vatandaşların hesaplarını boşaltan 3 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı. Bankada müşteri kılığında bekleyen polis, şüphelilerin parayı çektikleri sırada suçüstü yaptı. Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte internet siteleri ile müşterilerin bilgilerini ele geçirerek vurgun yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Polis, şebeke elemanlarının virüslü e-posta gönderdikleri bankanın internet sayfasını müşterilere 'güncellettiğini', bu bilgilerden hareketle o kişinin banka hesaplarına kolayca girip paraları kendi hesabına aktardığını saptadı.

    Yapılan araştırmalar sonucunda kimlikleri belirlenen şüphelilerin çeşitli banka şubelerinden yeni hesaplar açtırdığı belirlendi. Bu hesapların belirlenmesinin ardından buralardan para transferlerinin yapılması durumunda polise bilgi verilmesi için şube yöneticileriyle bağlantıya geçildi. Şüphelilerden birisinin, Gaziemir ilçesindeki şubeye başvurup yüklü miktarda para çekeceğini söylemesi üzerine, durum polise bildirildi. Şube girişinde ve içerisinde müşteri gibi davranan polis, şüphelillerden M.M. ile V.T.'yi, takibe aldı.

    Şubeye gelip, kendilerini takip eden polisten habersiz olarak işlemleri yapan iki şüpheli, 18 bin 500 lirayı almak için bekledikleri sırada, bankada bekleyen müşterilerin önünde düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan M.M. ve V.T.'nin verdiği bilgiler sonrasında, bir gün önce Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde aynı yöntemle hesaba aktarılan parayı çekmeye çalıştığı sırada banka görevlilerinin hareketlerinden şüphelenmesiyle kaçan diğer şebeke elemanı F.T. de yakalandı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen3 kişi çıkarldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, sahte oluşturulabilecek web siteleri ile bilgi çalınması konusunda müşterilerini ikaz etmeleri hususunda tüm bankaları bilgilendirdikleri öğrenildi.

    Kaynak: İHA





    Banka soyuncusu hackerlara suçüstü Yorumları