PKK'nın Pazartesi atacağı ilk adım ne olacak?   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 02-26-2013 (10:14)   Son Mesaj: 02-26-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 289  

    02-26-2013

    PKK'nın Pazartesi atacağı ilk adım ne olacak?

    PKK'nın Pazartesi atacağı ilk adım ne olacak?
    PKK'nın Pazartesi atacağı ilk adım ne olacak?

    Öcalan'ın mesajından sonra Kandil harekete geçti. Örgütün elindeki 16 kişinin cumartesi günü bırakılması bekleniyor

    Öcalan'ın mesajından sonra Kandil harekete geçti. Örgütün elindeki 16 kişinin cumartesi günü bırakılması bekleniyor BDP'li heyetin Abdullah Öcalan'ı ziyaretinin ardından çözüm süreci ivme kazandı. BDP Ankara'da, PKK ise Kandil'de Abdullah Öcalan'dan gelen mesajları değerlendiriyor.

    Taraf'tan Kurtuluş Tayiz'in köşesinde yazdığı bilgiye göre devlet heyeti ile Öcalan anlaştı.

    Tayiz'in yazdığına göre, Öcalan kendisini ziyarete gelen her iki BDP heyetine de silahlı mücadeleyi aklından çıkardığını açıkladı. Öcalan'ın silahlı mücadele ile ilgili aldığı kararın taktik değil stratejik olduğunu da yine Kurtuluş Tayiz köşesinde kaleme aldı.

    İşte Kurtuluş Tayiz'in yazısındaki o bölüm;

    Bugün İmralı merkezli yaşanan hareketliliğin sebebi, devletle Öcalan arasında varılan mutabakata, örgütü de hazırlamak biçiminde.

    BÜYÜK BARIŞ BAHARDA
    Öcalan, çözüm konusundaki kararlılığını kendisini ziyaret eden BDP'li iki ayrı heyete de aktardı, aklında silahları tümden bitirdiğini söyledi. Her iki heyete de silahlı mücadeleyle ilgili düşüncesinin taktik değil, stratejik olduğunu, Türkler ile Kürtlerin kader birliğini pekiştirmek için "tarihî bir anlaşma" yapacağını anlattı. O mühürlü mektuplarda işte bu projenin ayrıntıları yer alıyor. Bu baharda Türkiye'nin "büyük barış"ı sağlaması umut ediliyor. İmralı'da devlet ve Öcalan arasındaki çözüm projesi işte bunu öngörüyor.

    ATEŞKES VE GERİ ÇEKİLME BİRLİKTE
    Kamuoyunda kafa karışıklığına sebep olan "eylemsizlik" veya "ateşkes" ile "sınır dışına çekilme" konusuna da açıklık getirelim. Ateşkes ve sınırdışına çekilme ayrı ayrı ve zamana yayılmış süreçler olarak düşünülmüyor, birlikte gerçekleşecek, çok hızlı yol alınacak bir süreç olarak planlanıyor. Aynı 1999'da olduğu gibi örgüt ateşkes ilan edip Türkiye sınırları içinde kalmayacak; ateşkesle birlikte silahlı militanlarını sınırdışına çekmeye başlayacak. Öcalan tarafından bu adım "büyük barış" planının stratejik bir parçası olarak düşünülüyor, bu yüzden barış deklarasyonu sembolik olarak Newroz'da, "silahlara veda" edecek kapsamda "tarihî" bir açıklama olarak, gündeme getirilecek. Newroz Türkler ve Kürtler için barış ve kardeşlik bayramı olarak kutlanacak.

    REHİNELER CUMARTESİ SERBEST
    PKK'nın elinde tuttuğu asker ve sivil 16 kişi için de sevindirici gelişme önümüzdeki günlerde yaşanacak. Öcalan'ın mesajı üzerine Kandil, sınır dışındaki kamplarda dağınık hâlde tutulan rehinelerin biraraya getirilmesi için talimat verdi. Rehineler cumartesi günü bırakılacağı öğrenildi.





    PKK'nın Pazartesi atacağı ilk adım ne olacak? Yorumları