Genelkurmay arşivindeki photoshoplu fotoğraf   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 02-26-2013 (10:13)   Son Mesaj: 02-26-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 300  

    02-26-2013

    Genelkurmay arşivindeki photoshoplu fotoğraf

    Genelkurmay arşivindeki photoshoplu fotoğraf
    Genelkurmay arşivindeki photoshoplu fotoğraf

    Genelkurmay'ın yayımladığı Atatürk fotoğraflarında Çerkes Ethem'e sansür uygulandığı ortaya çıktı.

    Genelkurmay'ın yayımladığı Atatürk fotoğraflarında Çerkes Ethem'e sansür uygulandığı ortaya çıktı. Kurtuluş savaşı sırasında gösterdiğiyararlılıkların ardından Ankara'nın bazı politikalarına itiraz ettiği için 'hain' ilan edilen Çerkes Ethem'e Genelkurmay'ın sansür uyguladığı ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanlığı'nın Atatürk'ün hayatını anlatmak için kurduğu internet sitesinde Atatürk'ün yayınlanmamış birçok resmine yer verildi.

    FUAT UĞUR DEŞİFRE ETTİ
    Fotoğraflarda, 1905'ten 1938'e kadar Mustafa Kemal'in geçirdiği evreler yer alıyordu... Bu resimlerden birinde Atatürk Ankara Garı'nda yanında kalabalık bir heyetle görülüyor. Ancak Atatürk'ün hemen sağ yanında duran kişinin yüzü bozulmuştu ve kim olduğu anlaşılamıyordu. Orjinal fotoğraf üzerinde oynandığını ve 'sansür' uygulandığını gazeteci-yazar Fuat Uğur deşifre etti.

    Sansür uygulanan fotoğrafın, Çerkes Ethem'in Kuvayı Seyyare askerleriyle birlikte Yozgat'taki Çapanoğlu isyanını bastırmak üzere Batı Cephesi'nden Ankara'ya geldiği zaman çekildiği ortaya çıktı.

    TSK'NIN YAYINLADIĞI YÜZÜ SİLİNEN ÇERKES ETHEM FOTOSU VE ORJİNALİ








    Genelkurmay arşivindeki photoshoplu fotoğraf Yorumları