Berfo Ana'nın cenazesinde yürek burkan detay   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 02-24-2013 (10:10)   Son Mesaj: 02-24-2013 (10:10)    Cevap: 0    Gösterim: 315  

    02-24-2013

    Berfo Ana'nın cenazesinde yürek burkan detay

    Berfo Ana'nın cenazesinde yürek burkan detay
    Berfo Ana'nın cenazesinde yürek burkan detay

    Memleketi Ardahan'ın Göle ilçesinde dün toprağa verilen Berfo Ana için, 'Oğlum bulunmadan beni gömmeyin' vasiyeti nedeniyle iki mezar kazıldı. İkinci mezara oğlu Cemil Kırbayır'ın posteri kondu.

    Memleketi Ardahan'ın Göle ilçesinde dün toprağa verilen Berfo Ana için, 'Oğlum bulunmadan beni gömmeyin' vasiyeti nedeniyle iki mezar kazıldı. İkinci mezara oğlu Cemil Kırbayır'ın posteri kondu. 12 Eylül 1980 darbesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır'ın bulunması için 32 yıldır mücadele veren ve 105 yaşında İstanbul'da yaşamını yitiren Berfo Kırbayır, Ardahan'ın Göle İlçesi'ne bağlı Okçu Köyü'nde dün toprağa verildi.

    'Berfo Ana' olarak bilinen Berfo Kırbayır'ın oğlu Cemil Kırbayır, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında gözaltına alınmış ancak bir daha haber alınamamıştı. Berfo Ana, ilerleyen yaşına rağmen, kayıp annelerinin verdiği bütün mücadelelere katılmıştı. 105 yaşındaki Berfo Kırbayır, kayıp yakınları ile birlikte Başbakan Erdoğan'la da görüşmüş ve "Tek dileğim ölmeden oğlumun mezarını görebilmek" demişti.

    İKİ MEZAR AÇILDI

    Berfo Ana için, 'Oğlum bulunmadan beni gömmeyin' vasiyeti nedeniyle iki mezar kazıldı.

    Berfo Ana'nın tabutu omuzlara alınıp köy mezarlığına götürüldü. Mezarlıkta açılan iki mezardan birine Bero Ana'nın cenazesi topraÄŸa verildi.Â* Açılan diÄŸer mezarın başına ise oÄŸlu Cemil Kırbayır'ın posteri konuldu.

    Cenaze törenin ardından Kırbayır ailesi evlerinin önünde kurulan iki çadırda taziyeleri kabul etti.

    CUMARTESÄ° ANNELERÄ° "BERFO ANA"YI ANDI

    Öte yandan "Cumartesi Anneleri" olarak bilinen kayıp yakınları 413. kez Galatasaray Meydanı'nda biraraya geldi.

    Eylemde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da yeraldı. 12 Eylül 1980 darbesinin hemen ardından gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan oğlu Cemil Kırbayır'ın kemiklerini bulmak için 33 yıldır mücadele veren ve önceki gün yaşamını yitiren Berfo Kırbayır'ın fotoğrafı da karanfillerle süslenerek eylemde taşındı. Eylemde konuyan Berfo Ana'nın torunu Gökmen Gülmez, " Nenemin son sözü 'Çocuğumu alanlara hakkımı helal etmiyorum' oldu. Biz de hakkımızı hiçbir şekilde helal etmiyoruz" dedi. Gülmez, "Devlet zahmet etmesin biz buluruz. 'Sen devlet bulmadın halk olarak biz bulduk' diyeceğiz. Nenemizin bütün feryatlarına rağmen sorumlular hala rahat uyuyorlarsa diyecek bir şey yok artık" diye konuştu.





    Berfo Ana'nın cenazesinde yürek burkan detay Yorumları