Polislerle ilgili kan donduran iÅŸkence raporu   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 02-23-2013 (10:11)   Son Mesaj: 02-23-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 347  

    02-23-2013

    Polislerle ilgili kan donduran iÅŸkence raporu

    Polislerle ilgili kan donduran iÅŸkence raporu
    Polislerle ilgili kan donduran iÅŸkence raporu

    Fatih'te Ahmet Koca isimli vatandaşın polislerce darp edilmesine ilişkin 11 polis hakkında 12 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

    Fatih'te Ahmet Koca isimli vatandaşın polislerce darp edilmesine iliÅŸkin 11 polis hakkında 12 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı. Savcılık 11 polis hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis talebiyle iÅŸkence suçlamasıyla iddianame düzenledi. Fatih'te vatandaÅŸa polis dayağı iddianamesindeÂ*"Defalarca ÅŸikayetçiye vurdukları, ÅŸahsın elleri arkadan baÄŸlı iken de tekme ve cop darbeleri ile vurmaya devam ettikleri anlaşılmıştır." denildi.

    Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede görüntülerde darp edildiği görülen Ahmet Koca müşteki olarak yer aldı. Olaya karıştığı belirtilen polislerden Adem Doğan, Muhammed Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Ali Yener, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen, Fatih Kalabalık, Mustafa Altınok ve Ahmet Özdemir şüpheli olarak gösterildi.

    OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

    Müştekinin anlatımıyla olay günü yaşananların yer aldığı iddianamede cep telefonu ile çekilen görüntülerin incelendiği kaydedildi. İnceleme sonucunda görüntülerde şikayetçinin 5 polis memurunun arasında kaldığı ve bazı polislerin yumruk, tekme ve cop ile vurduğunun tespit edildiği anlatıldı. Bir polis memurunun ise meslektaşlarını engellemeye çalıştığı ifade edilen iddianamede, "Defalarca şikayetçiye vurduklarının, şahsın elleri arkadan bağlı iken de tekme ve cop darbeleri ile vurmaya devam ettikleri, daha sonra şahsın arabaya bindirilerek götürüldüğü görüntülerden anlaşılmıştır." denildi.

    NEZARETHANEDE TUVALET Ä°HTÄ°YACINI GÄ°DERDÄ°

    Polis merkezinin kamera görüntülerinden Koca'nın nezarethaneye elleri arkadan kelepçeli olarak konduğunun görüldüğü ifade edilen iddianamede, "Burada bazı polis memurları şikayetçiye elleri arkadan bağlı olduğu için su içirmeye çalıştıkları halde bazılarının elindeki kelepçeyi çözmeyerek o şekilde nezarethanenin zeminine yatmasına neden olduklarının, hatta şikayetçinin nezarethanede büyük tuvalet ihtiyacını giderdiğinin görüldüğü." ifadeleri yer aldı.

    3 YILDAN 12 YILA KADAR HAPÄ°S Ä°STEMÄ°

    Kamera kayıtları ve tanık ifadeleri ile müşteki Koca'nın ifadelerinin birbiriyle uyumlu olduğu belirtilen iddianamede, şüphelilerin bir kişiye karşı insan onuru ile bağdaşmayan, bedensel ve ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açan davranışları gerçekleştirdiklerinin anlaşıldığı kaydedildi. TCK'nın 94/1 maddesinde yer alan işkence suçunun tanımının yapıldığı iddianamede, şüphelilerin 11 polis hakkında işkence suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.





    Polislerle ilgili kan donduran işkence raporu Yorumları