Antalya Valisi Altıparmak'tan 2B açıklaması   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 02-22-2013 (10:14)   Son Mesaj: 02-22-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 356  

    02-22-2013

    Antalya Valisi Altıparmak'tan 2B açıklaması

    Antalya Valisi Altıparmak'tan 2B açıklaması
    Antalya Valisi Altıparmak'tan 2B açıklaması

    Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 2B arazilerinin bedelleri ile ilgili olarak, ''Makul bir seviyeye çekilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor'' dedi.

    Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 2B arazilerinin bedelleri ile ilgili olarak, ''Makul bir seviyeye çekilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor'' dedi. Vali Altıparmak, Valilikte, gazetecilerin Aksu ilçesinde 2B arazisi hak sahibi köylülerin araziler için belirlenen bedellerin yüksek olduğunu iddia ederek yaptığı yol kapatma eylemiyle ilgili sorusu üzerine, konuyu kendilerinin de detaylı olarak takip ettiklerini, çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirtti.

    Milletvekilleri ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu ile daha önce de konuyu değerlendirdiklerini anlatan Altıparmak, ''Milletvekillerimiz sayın Bakan'a ve Başbakan'a tedbir alınsın diye aktarıyorlar, ama gelen insanların elinde bir kriter var'' dedi.

    Ankara'dan gelen uzmanların bölgedeki rayiç bedeli dikkate alarak bir fiyat belirlediğini ifade eden Altıparmak, ''Fiyatlar insanlara fazla geliyor. 'Daha önce parayla aldığımız yer, babadan kalma yerimiz' diyor. Onlar da kendince haklı. Bu haklılıkları noktasında davalarını takip ediyoruz. Birkaç gün önce Başbakanlık Müsteşarı sayın Efkan Ala'ya bunu anlattım'' diye konuştu.

    Aksu bölgesinin 2B konusunda sıkıntılarının olduğunu, fiyatların yeniden ele alınması yönünde gayret sarf ettiklerini vurgulayan Altıparmak, ancak Aksu'da yaşanan olaylara gerek olmadığını, hem siyasiler hem de idari olarak kendilerinin konuya takip ettiğini vurguladı.

    Altıparmak, fiyatları uygun bir seviyeye çekmeye çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

    ''Bir tarafta villalar var, villa arsaları var. Bir tarafta da mülkiyeti sorunlu araziler var. Bu mülkiyeti sorunlu araziler, villa arazilerine yakın olunca fiyatları ayarlamaya gelen uzman, 'bu bölgenin fiyatı bu' diyor. Bunun için özel çalışmamız gerekiyor, biz de onu zorluyoruz. Onların istediği kadar olmaz, ama makul bir seviyeye çekilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Maliye Bakanlığı'nın, Maliye Müsteşarı'nın da durumdan haberi var. Hem siyaseten hem de idari yönlerden bu süreç devam ediyor.''

    Bölgede inceleme yapmak için yeni bir heyetin gelip gelmeyeceğini bilmediğini kaydeden Altıparmak, ''Biz çiftçilerin serzenişi olduğunu ifade ediyoruz. Bazı noktalarda haklılıklarını da ifade ediyoruz. Çözüm bulmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

    Bir çocuğunun sel sularına kapılarak hayatını kaybetmesi

    Vali Altıparmak, Sarısu Deresi'nde sel sularına kapılarak kaybolan 3,5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye'nin cesedinin bulunmasıyla ilgili idari bir soruşturma açılıp, açılmayacağı yönündeki soru üzerine, şöyle konuştu:

    ''2010 yılında göreve geldiğimde ilk koordinasyon kurulunda 'Sarısu bölgesini su basıyor, sel oluyor' diye gündeme geldi. Ben de bu yerin kimin sorumluluğunda olduğunu sordum. Zannediyorum Konyaaltı Belediye Başkanımız gündeme getirmişti. 'Burası belediyeye ait' dediler. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin temsilcisine neden yaptırmadıklarını sordum, imkanlarının olmadığını söylediler. Bunun üzerine Devlet Su İşleri'nden Sedat beye söyledim. 'Belediye bölgesi de olsa bir sel afetiyle karşılaşmak istemeyiz. Sel afeti olduğu zaman, birinin canı yandığı zaman belediyenin mi valiliğin mi yetkisinde diye kimse sormaz. Orada kaybolan bir can bizi çok üzer' dedim. Kendi bölgesi olmamasına rağmen Devlet Su İşleri'nin makine parkını oraya sokarak temizlettik. O günden bugüne kadar da felaket olmadı. Bu felaket de olmayacaktı aslında, arkadaşlarımızın yol diye araçlarını kanala sürmelerinden kaynaklanıyor. Üzücü bir olay hakikaten, canımız yandı. Çok üzüldüm, yapacak da bir şeyimiz yok. Tek sevincimiz 4 kişilik aileden üçünün kurtulması. Üzüntümüz de o yavrunun kaybolması.''

    Konuyla ilgili soruşturma savcılığa intikal ettiği için idari bir soruşturma düşünmediğini belirten Altıparmak,ancak idarenin net bir hatasının ortaya çıkması durumunda ona göre değerlendirme yapacaklarını bildirdi.

    Kaynak: AA





    Antalya Valisi Altıparmak'tan 2B açıklaması Yorumları