İşte önümüzdeki 5 günlük haritalı hava tahmini   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-21-2013 (11:11)   Son Mesaj: 02-21-2013 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 340  

    02-21-2013

    İşte önümüzdeki 5 günlük haritalı hava tahmini

    İşte önümüzdeki 5 günlük haritalı hava tahmini
    İşte önümüzdeki 5 günlük haritalı hava tahmini

    Devlet Meteoroloji Genel müdürlüğü, önümüzdeki 5 güne ilişkin hava tahmin raporlarını açıkladı.

    Devlet Meteoroloji Genel müdürlüğü, önümüzdeki 5 güne ilişkin hava tahmin raporlarını açıkladı. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Bu sabah saatlerinde ülkemizin doğusunda görülecek yağışlara ilave olarak gece saatlerinden itibaren batı kesimler, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecek. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

    RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

    UYARILAR

    KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

    BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

    ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.





    İşte önümüzdeki 5 günlük haritalı hava tahmini Yorumları