Telefonunuzun dinlendiği SMS ile anlaşılıyor   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 02-21-2013 (10:14)   Son Mesaj: 02-21-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 301  

    02-21-2013

    Telefonunuzun dinlendiği SMS ile anlaşılıyor

    Telefonunuzun dinlendiği SMS ile anlaşılıyor
    Telefonunuzun dinlendiği SMS ile anlaşılıyor

    Meclis'teki 'Böcek' komisyonunda Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Başkanvekili Osman Nihat Şen'den şaşırtan bir itiraf geldi.

    Meclis'teki 'Böcek' komisyonunda Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Başkanvekili Osman Nihat Şen'den şaşırtan bir itiraf geldi. Şen, komisyona verdiği bilgiler sırasında, kendisinin de telefonunun klonlanıp dinlendiğini söyledi. Durumu savcılığın kendisini çağırmasıyla öğrendiğini kaydeden Şen, milletvekillerine de dinlenmelere karşı akıllı telefon kullanmamaları tavsiyesinde bulundu.

    SMS sayılarına bakın

    Şen, basit telefonların dinlenmediğini söyleyerek, telefonların dinlenip dinlenmediğinin ise faturadaki SMS sayılarına bakarak anlaşılabileceğini açıkladı. Şen şöyle konuştu: Benim bile İMEİ numaram klonlanmış. Klonlanan İMEİ numara üzerinden illegal bir olay nedeniyle dinlemeye alınmış. İMEİ numarasının klonlandığı bir hafta sonra ancak belirlenebiliyor. Karakoldan, savcılıktan beni çağırdılar ancak öyle haberim oldu. Ayrıca, telefon faturalarında SMS'lerin sayısından daha fazla SMS bilgisi varsa, bu fark telefonun dinlendiğini gösterir.





    Telefonunuzun dinlendiği SMS ile anlaşılıyor Yorumları