DHKP-C operasyonunda 3 asker ifadeye çağrıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-20-2013 (10:13)   Son Mesaj: 02-20-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 294  

    02-20-2013

    DHKP-C operasyonunda 3 asker ifadeye çağrıldı

    DHKP-C operasyonunda 3 asker ifadeye çağrıldı
    DHKP-C operasyonunda 3 asker ifadeye çağrıldı

    Eskişehir'de düzenlenen terör örgütü DHKP-C yönelik operasyonda gözaltına alınan K.Y. ile ifadeye çağrılan 14 kişinin ifade alma işlemleri sürüyor.

    Eskişehir'de düzenlenen terör örgütü DHKP-C yönelik operasyonda gözaltına alınan K.Y. ile ifadeye çağrılan 14 kişinin ifade alma işlemleri sürüyor. Şüphelilerin arasında Eskişehir Askeri Hastanesi'nde görevli sıhhı tesisatçı ile 1. Hava İkmal Merkezi Komutanlığı'nda çalışan iki mühendisin bulunduğu öğrenildi.

    Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili Bursa Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatı doğrultusunda Eskişehir'de bu sabah erken saatlerde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenlendi. Şafak vakti yapılan operasyon'da Eskişehir'de K.Y. isimli şahıs Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezindeki evinde gözaltına alındı. Şüpheli K.Y.'nin evindeki çok sayıda dökümana el konurken, bilgisayar hardiskleri de incelenmek üzere emniyete götürüldü. Operasyon kapsamında 14 kişi ise ifadeleri alınmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne çağrıldı. Söz konusu ifadeye çağrılan 14 kişi ile birlikte gözaltına alınan K.Y.'nin Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusu sürüyor. Gözaltına alınan K.Y.'nin ise talep edilmesi halinde Bursa'ya gönderileceği kaydedildi.

    Bu arada Eskişehir'deki operasyonla ilgili ifadeye çağrılan 14 şüpheli ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. İfadeye çağrılan 14 kişi arasında Eskişehir Askeri Hastanesi'nde sıhhi tesisatçı olarak çalışan şahısla birlikte Eskişehir 1. Hava İkmal Merkezi'nde mühendis olarak çalışan 2 kişinin bulunduğu öğrenildi. Söz konusu mühendislerden birinin ise Hava İkmal Merkezi'nde uçak mühendisi olduğu bildirildi.

    Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.





    DHKP-C operasyonunda 3 asker ifadeye çağrıldı Yorumları