Hatay'da protestoculara müdahale: 3 yaralı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 02-20-2013 (10:13)   Son Mesaj: 02-20-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 307  

    02-20-2013

    Hatay'da protestoculara müdahale: 3 yaralı

    Hatay'da protestoculara müdahale: 3 yaralı
    Hatay'da protestoculara müdahale: 3 yaralı

    Hatay'da, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonu protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Olaylarda 2'si polis üç kişi yaralandı.

    Hatay'da, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonu protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Olaylarda 2'si polis üç kişi yaralandı. Saray Caddesi'nde toplanan KESK üyesi grup, bir süre slogan attıktan sonra Ulus Alanı'na yürümek istedi ancak polis yürüyüşe izin vermedi. Bu sırada yaşanan tartışmanın ardından polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruptan bazı kişilerin de polise taş attığı olaylarda 2'si polis 3 kişi hafif yaralandı.

    Olayların yatışmasının ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hatay Şube Başkanı İbrahim Sayman, yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında gözaltına alınan arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılması talep etti.

    Gözaltındaki arkadaşları serbest kalana kadar mücadelelerinin devam edeceğini bildiren Sayman'ın açıklamasının ardından grup dağıldı.

    Bu arada, Adana'da da İnönü Parkı'nda toplanan KESK üyesi bir grup, bir süre slogan atıp basın açıklaması yaptı.

    SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, grup adına yaptığı açıklamada, sendikal örgütlenme faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerin suç olarak gösterildiğini öne sürdü.

    Kaynak: AA





    Hatay'da protestoculara müdahale: 3 yaralı Yorumları