Nestle: Türkiye'deki ürünler güvenli   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 02-20-2013 (11:13)   Son Mesaj: 02-20-2013 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 351  

    02-20-2013

    Nestle: Türkiye'deki ürünler güvenli

    Nestle: Türkiye'deki ürünler güvenli
    Nestle: Türkiye'deki ürünler güvenli

    Avrupa'da adı 'at eti' ürün skandalına karışan Nestle'nin Türkiye kanadından açıklama geldi: Türkiye'deki bütün ürünlerimizi güvenle tüketilebilirsiniz.

    Avrupa'da adı 'at eti' ürün skandalına karışan Nestle'nin Türkiye kanadından açıklama geldi: Türkiye'deki bütün ürünlerimizi güvenle tüketilebilirsiniz. Nestlé Türkiye, Avrupa'da hazır yemek kategorisinde içeriğinde DNA'sında at eti tespit edilen ürünlerin üretimlerinin durdurulduğunu ve ürünlerin piyasadan geri toplandığını açıklayarak, "Söz konusu geri toplama, sadece üç ürün için İtalya, İspanya ve Fransa'da geçerli olup, Türkiye'deki Nestlé ürünleriyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Nestlé olarak, Türkiye'deki bütün ürünlerimizin güvenle tüketilebileceğini kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

    Nestlé Türkiye, Avrupa'da hazır yemek kategorisinde içeriğinde DNA'sında at eti tespit edilen ürünlerin üretimlerinin durdurulduğunu ve ürünlerin piyasadan geri toplandığını açıklayarak, "Söz konusu geri toplama, sadece üç ürün için İtalya, İspanya ve Fransa'da geçerli olup, Türkiye'deki Nestlé ürünleriyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Nestlé olarak, Türkiye'deki bütün ürünlerimizin güvenle tüketilebileceğini kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

    Nestlé Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, bazı Avrupa ülkelerinde dana etinden imal edilen ürünlerde at etine rastlanması üzerine Nestlé'nin, Avrupa'da ürünleriyle ilgili bir inceleme başlattığı belirtildi. Nestlé tarafından yapılan kapsamlı ve detaylı testlerin sonucunda üç üründe at eti DNA'sı tespit edildiği ve bu ürünlerin üretimlerinin durdurularak ürünler piyasadan geri toplandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

    "TEDARİKÇİDEN SAĞLANAN TÜM ÜRÜNLERİN ÜRETİMİ DURDURULDU"

    "Nestlé'nin gönüllü olarak baÅŸlattığı bu inceleme sonucunda, Ä°talya ve Ä°spanya'da "Buitoni Beef" ve "Beef Tortellini" markalı iki dondurulmuÅŸ makarna ürünü ile Fransa'da da Nestlé ev dışı tüketim kanalı tarafından üretilen "Lasagnes Ã* la Bolognaise Gourmandes" adlı ürününde at eti DNA'sına rastlanmıştır. Nestlé, bu nedenle tedarikçisi JBS Toledo N.V.'nin taÅŸeronu H.J.Schypke firmasından tedarik edilen dana etlerini içeren tüm ürünlerinin üretimini durdurmuÅŸ, söz konusu ürünleri piyasadan geri toplatmıştır. Bu durum gıda güvenliÄŸi açısından bir risk taşımamaktadır. Söz konusu geri toplama, sadece bu üç ürün için Ä°talya, Ä°spanya ve Fransa'da geçerli olup, Türkiye'deki Nestlé ürünleriyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ãœrünlerimizin her zaman en üst düzeyde kalite standartlarına sahip olmasını temel iÅŸ ilkesi gören Nestlé olarak, Türkiye'deki bütün ürünlerimizin güvenle tüketilebileceÄŸini kamuoyunun bilgisine sunarız."





    Nestle: Türkiye'deki ürünler güvenli Yorumları