Ataşehir'de şehidin anısına saygısızlık iddiası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-17-2013 (10:18)   Son Mesaj: 02-17-2013 (10:18)    Cevap: 0    Gösterim: 343  

    02-17-2013

    Ataşehir'de şehidin anısına saygısızlık iddiası

    Ataşehir'de şehidin anısına saygısızlık iddiası
    Ataşehir'de şehidin anısına saygısızlık iddiası

    Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan komando er Emre Anşin'in adının verildiği Ataşehir'deki caddenin isminin sessiz sedasız değiştirildiği iddia edildi.

    Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan komando er Emre Anşin'in adının verildiği Ataşehir'deki caddenin isminin sessiz sedasız değiştirildiği iddia edildi. Ağabeyinin isminin kaldırıldığı yoldan geçerken fark ettiğini söyleyen Enes Anşin, duruma tepki gösterdi. Belediye yetkilileri ise, konuyla ilgili gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

    Remziye ve Selami Anşin'in büyük oğulları 21 yaşındaki komando er Emre Anşin, 13 Mart 2009'da Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Bir süre sonra Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze İlgezdi ile birlikte Anşin ailesini oturdukları Kaya Sokak'taki evlerinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ziyarete, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Alındırmaz, CHP İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, belediye meclis üyesi Hünkar Akkuş ile mahalle muhtarı İsmail Levent de katıldı.

    Ziyaret sonrası şehit ailesine çeşitli vaatlerde bulunan Başkan İlgezdi, Sakarya Caddesi'nin isminin 'Şehit Er Emre Anşin Caddesi' olarak değiştirileceğini belirtti. Ataşehir Belediyesi daha sonra şehit erin ikamet ettiği mahalledeki Sakarya Caddesi'ne onun adını verdi. Caddeye isim verme töreni de 10 Mayıs Anneler Günü'nde yapıldı. Bostancı Yolu üzerindeki Sakarya Caddesi'ne 'Şehit Emre Anşin Caddesi' adının verilmesi dolayısıyla caddenin girişinde tören düzenlendi. Törene; Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile dönemin kaymakamı, emniyet müdürü , belediye meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Anşin ailesi ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Başkan İlgezdi törende yaptığı konuşmada, "Bugün bu topraklarda bağımsız ve özgür yaşıyorsak bunu başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimize borçluyuz. Şehidimiz Emre, bu mahallenin çocuğu idi, ailesi ona 20 yaşına kadar gözü gibi baktı. Sonra her Türk genci gibi vatani görevini yapmak üzere askere uğurladı. Ataşehir Belediyesi olarak kederli ailesinin acısını paylaşıyoruz." dedi.

    Ancak, bir süre sonra şehit erin isminin yazılı olduğu tabelanın yerine 'Saraya Caddesi' tabelası asıldığı görüldü.

    'AĞABEYİMİN ANISINA SAYGI GÖSTERMEDİLER'

    Yoldan geçerken şehit ağabeyinin isminin kaldırıldığı görünce şoke olduğunu söyleyen Enes Anşin, "Ağabeyim bu ülke için canını verdi. Ancak kimse anısına saygı göstermedi. İsmini sessiz sedasız değiştirmişler. Buradan geçince fark ettim. Bu kadar ucuz olmamalı. O vatanı ve milleti için hayatını feda etti. Belediyeye niye değiştirildiğini sordum, kimse bana cevap veremedi. Sistemde de Sakarya Caddesi olarak görünüyor. Hangi amaca hizmet ettiklerini bilmiyorum." diye tepki gösterdi.

    Şehit Emre Anşin'in mahalleden arkadaşı Fatih Şimşek ise, "Şehidimizin adının tekrar yerine konulmasını istiyoruz. Bizim için canını verdi. Kimse ismini mahalleden silemez." dedi.

    Sakarya Caddesi üzerinde esnaflık yapan Güntay Kalkan ve Serkan Bardak da, tabelanın kaza sonucu devrildiğini, daha sonra yerine 'Sakarya Caddesi' yazan tabelasının asıldığını ifade etti.

    Öte yandan belediye yetkilileri ise, konuyla ilgili gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

    Ataşehir'de şehidin anısına saygısızlık iddiası

    Ataşehir'de şehidin anısına saygısızlık iddiası

    Kaynak: CİHAN





    Ataşehir'de şehidin anısına saygısızlık iddiası Yorumları