Sevil Sevimli'ye 5 yıl hapis!   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-16-2013 (10:11)   Son Mesaj: 02-16-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    02-16-2013

    Sevil Sevimli'ye 5 yıl hapis!

    Sevil Sevimli'ye 5 yıl hapis!
    Sevil Sevimli'ye 5 yıl hapis!

    Fransa'dan öğrenci değişim programı dolayısıyla geldiği Eskişehir'de yasa dışı örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Sevil Sevimli 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sevimli'nin yurtdışına çıkış yasağı ise 10 bin lira kefalet karşılığında kaldırıldı. Sevil Sevimli'nin avukatı kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

    Fransa'dan öğrenci değişim programı dolayısıyla geldiği Eskişehir'de yasa dışı örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Sevil Sevimli 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sevimli'nin yurtdışına çıkış yasağı ise 10 bin lira kefalet karşılığında kaldırıldı. Sevil Sevimli'nin avukatı kararı temyiz edeceklerini bildirdi. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde son sınıf eğitimini tamamlamak için Fransa'dan öğrenci değişim programı çerçevesinde geçen yıl ağustos ayında Eskişehir'e gelen Sevil Sevimli, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin düzenlendiği 'DHKP-C operasyonu' kapsamında gözaltına alınıp sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.

    Uygulamaya konulan 3'üncü yargı paketi kapsamında 7 Ağustos günü tutuklu bulunduğu Eskişehir H Tipi Cezaevi'nden tahliye edilen Sevimli'nin dosyası, Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nin kurulmasıyla Ankara'dan Bursa'ya gönderildi. Bursa Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından tutuksuz olarak yargılanan Sevil Sevimli bugün son kez hakim karşısına çıktı.
    Davaya Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Helve Magro'nun katılması ve Fransız basınının diğer celselerde olduğu gibi karar duruşmasına ilgi göstermemesi dikkatlerden kaçmadı.

    ORTADA SUÇ OLMADIĞINA İNANIYORUZ
    Tutuksuz sanık Sevil Sevimli'nin avukatı İnayet Aksu dava öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Avukat Aksu, müvekkilinin annesinin rahatsızlığı sebebiyle duruşmaya mazeret bildirerek katılamadığını ifade ederek, "Yargılanma boyunca yasadışı hiçbir şeye rastlanmadı. Ne bir suç ne de bir örgütsel doküman... Bunların hiçbirisi yoktu. Tamamen yasal alanda gerçekleştirilmiş, tipik solcu üniversite öğrencilerinin etkinlikleriydi bunlar. Biz bunları tekrar burada özetleyeceğiz. 4. yargı paketi var. Zaten bizim düşündüğümüz gibi bir yasa çıkmaya başladı. Şiddet içermeyen eylemler örgüt üyeliği kapsamından düşürülecek. Sevil'in durumu buna uyuyor. Mahkemenin eli kulağında olan bu yasal düzenlemeyi de göz önünde bulundurması gerekiyor. Sevil bugünkü duruşmaya katılmayı çok istiyordu, ancak annesinin ağır bir hastalığı dolayısıyla gelemedi. Aslında programı vardı, bugün gelecekti. Son anda iptal etmek zorunda kaldı. Sevil'in burada olmaması kararın açıklanmasına engel değil" dedi.

    DAVANIN DÖRT AVUKATI ÇAĞDAŞ HUKUKÇULARA YÖNELİK OPERASYONDA TUTUKLANDI
    Hiç bir sanığın katılmadığı duruşmaya Sevil Sevimli'nin avukatı İnayet Aksu ile diğer 4 kişinin müdafii olan Avukat Engin Gökoğlu katıldı. Söz Gökoğlu, kendi hukuk bürolarındaki 4 avukatın Çağdaş Hukukçular Derneği'ne yönelik operasyon kapsamında tutuklandığını, bu yüzden savunma hazırlayamadığını ve müvekkillerini ilgilendiren 4. yargı paketinin göz önünde bulundurularak savunma yapabilmek için duruşmaya kısa bir süre verilmesini talep etti.

    GRUP YORUM KONSERİNE GİTMEK SUÇ MU?
    Mahkeme heyeti, süre talep eden Avukat Engin Gökoğlu, önceki celsede de süre verildiğini hatırlatarak bu talebini reddetti. Mahkeme, duruşma için yeni bir tarih verilemeyeceğini belirterek, Avukat Gökoğlu'na esas hakkında son savunmayı yapması için bir saat mühlet verdi.

    Müvekkilerinin tamamının suçsuz olduğunu söyleyen Gökoğlu, savunma hakkının kısıtlandığını, temyiz dilekçesinde bu hususu dile getireceğini belirtti. Gökoğlu, müvekkillerine isnat edilen suçlar arasında yer alan Grup Yorum konserine gitmenin suç olmayacağını, Bakırköy Meydanı'ndaki o konsere 350 bin kişinin katıldığını ifade etti. Ayrıca iddianamede suç sayılan Güler Zere belgeseline de gitmenin suç olmayacağını, Ankara'daki sinema salonlarında gösterilen Güler Zere belgeselini kendisinin de izlediğini söyledi.

    5 YIL 2 AY HAPİS, YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI
    Bir saat tekrar toplanan mahkeme heyeti kararını açıkladı.
    Sevil Sevimli, örgüt propangası yapmak suçundan 2 yıl bir ay, örgüt amacına yönelik suç işlemekten 3 yıl bir ay 15 gün olmak üzere toplam 5 yıl 2 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

    Burcu Akın, Ceren Cevahir, Mustafa Erdal Harman ve Kezban Yıldırım beraat ederken, Seren Özçelik ise örgüt propagandası yapmak suçundan bir yıl 8 ay hapse mahkum edildi, ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

    Ayrıca Özçelik'e örgüt amacına yönelik suç işlemekten ise 3 yıl bir ay hapis cezası verildi. Beraat eden sanıkların yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Sevil Sevimli ve Seren Özçelik hakkında ise 10'ar bin lira güvenceyle adli kontrolün değiştirilmesine hükmedildi. Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Helve Magro, karar sonrası yaptığı açıklamada, Türk adaletine başından beri güvendiğini söyleyerek, "Yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması güzel. Ancak ceza alması ailesi ve bizim tarafımızdan değerlendirilecek" dedi.

    Sevil Sevimli'nin avukatı İnayet Aksu, yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasının kendilerini sevindirdiğini kaydederek, "Fakat mahkumiyet kararı verilmesi üzücü oldu. Kararı temyiz edeceğiz"dedi.

    Kaynak: İHA





    Sevil Sevimli'ye 5 yıl hapis! Yorumları