Eşçinsel çifte verilen Türk çocuÄŸun durumu   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 02-15-2013 (10:11)   Son Mesaj: 02-15-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    02-15-2013

    Eşçinsel çifte verilen Türk çocuğun durumu

    Eşçinsel çifte verilen Türk çocuğun durumu
    Eşçinsel çifte verilen Türk çocuğun durumu

    Hollanda'da 2004 yılında eşcinsel çifte verilen ve şu an 9 yaşında olan Türk çocuğu Yunus Azeroğlu'nun, halen çiftle birlikte yaşadığı ve düzenli olarak kiliseye götürüldüğü bildirildi.

    Hollanda'da 2004 yılında eÅŸcinsel çifte verilen ve ÅŸu an 9 yaşında olan Türk çocuÄŸu Yunus AzeroÄŸlu'nun, halen çiftle birlikte yaÅŸadığı ve düzenli olarak kiliseye götürüldüğü bildirildi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaÅŸkanlığı (YTB) Basın MüşavirliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa'nın çeÅŸitli ülkelerinde bulunan ''Gençlik Daireleri''ninÂ* aileleri tarafından ÅŸiddet gördüğü iddiasıyla çocukları koruma altına aldığı hatırlatılarak,Â* uygulamaların aile bütünlüğünü ortadan kaldırdığı aktarıldı.

    Çocukların ailelerinden alınıp bakıcı aileye verilmesi hususunda kültürel ve dini özelliklerin dikkate alınmamasının, aileleri maÄŸdur ettiÄŸi bildirilen açıklamada, ''Bu çerçevede Hollanda'da yaÅŸayan AzeroÄŸlu çiftinin 2004 yılında 6 aylık olan oÄŸulları Yunus'u yanlışlıklaÂ* yere düşürmesiyle Gençlik Dairesi devreye girmiÅŸ ve bebeÄŸi lezbiyen bir çifte vermiÅŸtir. Ailenin açtığı davada mahkeme, kararını 18 Ocak 2012 tarihinde vermiÅŸtir. Mahkeme, küçük Yunus'un velayetinin ailesinden alınıp bakıcı lezbiyen çifte verilmesine hükmetmiÅŸtir. Aynı Mahkeme, çocuÄŸun geri verilmemesine gerekçe olarak, anne N. AzeroÄŸlu'nun Hollandaca bilmemesini göstermiÅŸtir'' denildi.

    Açıklamada şunlar kaydedildi:

    ''Bugün aile ile yapılan görüşmede, konu ile ilgili olumlu bir gelişme olmadığı bilgisine ulaşılmıştır. Annenin verdiği son bilgiye göre, Şu an 9 yaşında olan Yunus Azeroğlu, halen lezbiyen bir çiftle birlikte yaşamaktadır. Anne N. Azeroğlu, oğlunu ayda yalnızca bir kez görme hakkına sahiptir. Aile çocuğu düzenli olarak kiliseye götürmektedir. Aile kurumu konusunda kafa karışıklığı yaşayan Yunus'un lezbiyen çiftin her ikisine de anne diye hitap ettiği öğrenilmiştir.''

    AA





    Eşçinsel çifte verilen Türk çocuğun durumu Yorumları