207 polise 'casusluk' soruşturması   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-14-2013 (11:13)   Son Mesaj: 02-14-2013 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 282  

    02-14-2013

    207 polise 'casusluk' soruşturması

    207 polise 'casusluk' soruşturması
    207 polise 'casusluk' soruşturması

    İzmir'deki ‘casusluk' soruşturmasından 207 polisin adının çıkması üzerine EGM soruşturma başlattı. 6 müfettişten oluşan ekip, polisleri mercek altına aldı.

    İzmir'deki ‘casusluk' soruşturmasından 207 polisin adının çıkması üzerine EGM soruşturma başlattı. 6 müfettişten oluşan ekip, polisleri mercek altına aldı. İzmir'de polise gelen bir ihbar mektubu sonrasında başlatılan casusluk ve şantaj kapsamlı çete soruşturması yeni boyut kazandı. Kısa süre önce yerel mahkeme tarafından kabul edilen ve Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz'ın çete lideri olduğu belirtilen edilen iddianamede pek çok TSK mensubunun ismi geçerken, soruşturma çerçevesinde çok sayıda polisin de adına ulaşıldı. İzmir Emnyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nce çetenin faaliyetleri ile bağlantılarına yönelik yürütülen teknik ve fiziki takiplerde 200'den fazla polisin de söz konusu suç örgütüyle temasının bulunduğu saptandı.

    Teknik takipte çıktı

    Uzun süren teknik ve fiziki takiplerde bazı polislerin çeteyle organik bağlantısının olduğu, bazılarının da çetenin ağına düşerek mağdur konumunda oldukları anlaşıldı. Savcılığın verdiği bilgi üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü, Ankara'ya gönderdiği resmi yazıyla, soruşturma çerçevesinde isimleri ortaya çıkan emniyet mensuplarını bildirdi. Bu arada, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da olayla ilgili olarak bilgilendirildi.

    70'i İstanbul'da

    Kılıçlar'ın talimatıyla, çeteyle bağlantısı olan polislerin isimlerinin bulunduğu listeyle ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatılması için müfettiş görevlendirildi. Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli 6 kişilik müfettiş grubu, 207 polisin isminin yeraldığı listeyle ilgili inceleme için önce İzmir'e gitti. Burada çalışmalarını tamamlayan müfettişler, listede yeralan polislerin 70'nin İstanbul kadrosunda çalışması nedeniyle geçen hafta İstanbul'a geçti.

    Rütbeliler de var

    İzmir'den gönderilen listede polis memurlarının yanısıra rütbeli polislerin de bulunduğu öğrenildi. Müfettişler, daha önce İzmir'de çalıştıkları sırada çeteyle bağlantıları tespit edilen ve halen başka kentlerdeki emniyet kadrolarında görevli olan polislerin bilgilerine başvuracak. Müfettişlerin çalışmaları sonrasında hazırlanacak rapora göre polisler hakkında adli süreç başlatılacak. Soruşturma kapsamında bazı mülki adire amirlerinin de isimlerinin tespit edildiği öğrenildi.

    Kaynak: Milliyet





    207 polise 'casusluk' soruşturması Yorumları