6 emekli subay daha gözaltına alındı   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 02-14-2013 (10:14)   Son Mesaj: 02-14-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    02-14-2013

    6 emekli subay daha gözaltına alındı

    6 emekli subay daha gözaltına alındı
    6 emekli subay daha gözaltına alındı

    28 Şubat soruşturması kapsamında 5 emekli general ve 1 emekli subay ifade vermek üzere Ankara Adiyesi'ne getirildi.

    28 Şubat soruşturması kapsamında 5 emekli general ve 1 emekli subay ifade vermek üzere Ankara Adiyesi'ne getirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bir gurup emekli asker ifade için adliyeye getirildi.

    Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Åžubat SoruÅŸturması kapsamında, emekli TuÄŸgeneral Metin YaÅŸar Yükselen, emekli Albay Cengiz KoÅŸal ile bir emekli asker ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. Ä°zmir'den ise emekli Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz, emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi, emekli Korgeneral Temel Batmaz Dandin, emekli TuÄŸgeneral Refik Zeytinci'nin de Ankara'ya getirileceÄŸi öğrenildi.Â*

    BUGÃœN YENÄ° DALGA

    Bugün sabah saatlerinde yeni bir operasyon dalgası başladıi. Emekli askerlerin olduğu bir gurup ifade vermek için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Emekli 5 general ve 1 albay Ankara Adliyesi'ne getirildi.

    DÃœN TUTUKLANAN KOMUTANLAR

    E. Orgeneral Orhan Yöney: 28 Şubat sürecinde 'tümgeneral'di. Strateji Daire Başkanlığı, 4. Kolordu Komutan Yardımcılığı ve Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2007'de emek li oldu.

    E. Oramiral Bülent Alpkaya: 2001 - 2003 döneminin Deniz Kuvvetleri Komutanı. 28 Şubat sürecinde 'koramiral' rütbesindeydi. 2003'te emekli oldu.

    E. Korgeneral Köksal Karabay: 28 Şubat sürecinde 'tümgeneral' rütbesiyle Genelkurmay Plan Harekât Daire Başkanı idi. 1999'da "geleceğin Genelkurmay Başkanı" olarak gösterilirken terfi sırasının geldiği 2003 yılında, 4 Temmuz günü Kuzey Irak'ta Çuval Olayı meydana geldi. Harekât Başkanı sıfatıyla Kuzey Irak'taki Türk askerleri ve bordo bereliler sorumluluk alanındaydı. YAŞ'ta terfi ettirilmeyip pasif bir görev olan Harp Akademileri Komutan yardımcılığına atanınca istifa etti. Emekliye ayrılmasının ardından ABD'li ortaklarla birlikte Kuzey Irak'ta özel güvenlik hizmeti sağlayan Black Hawk isimli şirketin yönetim kurulu başkanı olması eleştiri konusu oldu. 'Balyoz' davasında "tanık" olarak ifade verdi.

    E. Koramiral Altaç Atılan: 28 Şubat sürecinde 'tümamiral' olarak Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı idi. 2003'te Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'ndan emekli oldu.

    TUTUKSUZ YARGILANACAK

    E. Tümgeneral Ersin Yılmaz: 1994'te tümgeneral oldu. 28 Şubat sürecinde 'Kara Havacılık Komutanı' olarak görev yapıyordu. 1998'de emekliye ayrıldı. Emekli Orgeneral Orhan Yöney tutuklandı.





    6 emekli subay daha gözaltına alındı Yorumları