Görmez, Papa'nın istifası için ne dedi?   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-13-2013 (10:14)   Son Mesaj: 02-13-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 324  

    02-13-2013

    Görmez, Papa'nın istifası için ne dedi?

    Görmez, Papa'nın istifası için ne dedi?
    Görmez, Papa'nın istifası için ne dedi?

    Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un görevi bırakma kararına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez mesafeli durdu.

    Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un görevi bırakma kararına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez mesafeli durdu. Görmez "Biz, başka dini kurumların içişlerine karışmayız. Biz, din adamların beyanlarını esas alırız. Beyan odur ki; aşırı yaşlılık ve hastalıktan dolayı görevi bırakacağı yönündedir. Dolayısıyla bu beyanı esas almak durumundayız" yorumunu yaptı.

    Başkan Görmez şunları söyledi;

    "Bazı ülkelerin liderlerine bir şey sorulduğunda onlar derler ki; "Biz ülkelerin içişlerine karışmayız." Biz de, başka dini kurumların iç işlerine karışmayız. Biz, din adamların beyanlarını esas alırız. Beyan odur ki; aşırı yaşlılık ve hastalıktan dolayı görevi bırakacağı yönündedir. Dolayısıyla bu beyanı esasalmak durumundayız. Başka bir yorum yapmak istemem."



    Mehmet Görmez'in gönlü 4 yıllık imamlarda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ?Artık her mihrapta görev yapan arkadaşımız, 4 yıllık fakülte mezunu olsun istiyoruz? dedi.





    Görmez, Papa'nın istifası için ne dedi? Yorumları