Burası Palandöken değil Denizli   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-11-2013 (10:13)   Son Mesaj: 02-11-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    02-11-2013

    Burası Palandöken değil Denizli

    Burası Palandöken değil Denizli
    Burası Palandöken değil Denizli

    Denizli'nin Tavas İlçesi Nikfer Beldesi'ne 18 kilometre uzaklıktaki Bozdağ'da kar şenliği düzenledi. Kent merkezinde 15 derece olan hava sıcaklığı Bozdağ'da 1 dereceye düşerken, tipi ve soğuğa rağmen kar keyfi yaşandı.

    Denizli'nin Tavas İlçesi Nikfer Beldesi'ne 18 kilometre uzaklıktaki Bozdağ'da kar şenliği düzenledi. Kent merkezinde 15 derece olan hava sıcaklığı Bozdağ'da 1 dereceye düşerken, tipi ve soğuğa rağmen kar keyfi yaşandı. Denizli, Tavas, Nikfer ve çevre ilçe ile beldelerden binlerce kişi kar şenliğine katıldı. Ocaklar yandı, mangallarda sucuklar pişirildi. Şenliğe katılanlar bot, leğen, poşet ve tahta kızaklarla karda kaymanın keyfini yaşadı, kardan ev ve kardan adam yaptı. Bozdağ'a çok sayıda motorlu aracın aynı anda çıkması nedeniyle yolda zaman zaman trafik tıkanırken, şenliğine katılanlar "Burası Erzurum, Palandöken değil Denizli" yorumunu yaptı.

    Kar şenliğine AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel ile Denizli Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan da katıldı. Kardan yapılan evin içinde bir süre oturan protokol üyeleri, daha sonra kızakla kaydı. Nihat Zeybekci, "Bozdağ'ın Palandöken'den, Erciyes'ten, Uludağ'dan farkı yok. Bozdağ, turizm teşvik yatırım bölgesi ilan edildi. Kayak merkezi yapımı için valilik hesabına 5 milyon TL kaynak aktarıldı. Nisan ayında alt ve üst yapı ihalesi yapılacak. Gelecek yıl Bozdağ'da modern kayak tesisleri olacak. Denizli'nin Pamukkale'den sonra ikinci göz bebeği Bozdağ olacak" dedi.

    ULAŞIMI KOLAY

    Milletvekili Yüksel de, Bozdağ'a ilk kez çıktığını belirterek, "Mükemmel bir kayak alanı var. Bozdağ, ulaşım olarak oldukça uygun bir yerde. Buraya özel sektör de önümüzdeki nisan ayından itibaren yatırımlara başlayacak" diye konuştu.

    EGE SAHİLİNE YAKIN

    Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Bozdağ'da 120 gün boyunca kayak yapmanın mümkün olduğunu dele getirerek şöyle konuştu:

    "Ege sahillerine sadece 2- 2.5 saatlik mesafedeki Bozdağ'da kayak yapanlar denize inip yüzebilir. Bozdağ, Denizli için büyük bir değer. Bu değeri şaha kaldırıyoruz. Büyükşehir olduk. 2014 yılından itibaren büyükşehirin olanaklarıyla buraya daha fazla hizmette bulunacağız."

    MERHUM VALİ YAZICIOĞLU KEŞFETTİ

    Nikfer Belediye Başkanı CHP'li Ali Yarangünü, "Bozdağ'ı rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu keşfetti. Onun döneminde buranın yolu bile yoktu. Yolu Yazıcıoğlu yaptırdı, şimdiki valimiz Abdülkadir Demir ile Denizli milletvekillerinin destekleriyle Bozdağ bu hale geldi. Gelecek yıldan itibaren Bozdağ profesyonel ve amatör kayakçıların uğrak yeri olacak" diye konuştu.

    Kaynak: DHA





    Burası Palandöken değil Denizli Yorumları