Didem Tuncay'dan iyi haber   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-11-2013 (10:12)   Son Mesaj: 02-11-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 324  

    02-11-2013

    Didem Tuncay'dan iyi haber

    Didem Tuncay'dan iyi haber
    Didem Tuncay'dan iyi haber

    ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıda yaralanan gazeteci Didem Tuncay'ı ziyaret eden Davutoğlu,''Sağ gözünde fonksiyonların geri gelme ihtimali mevcut'' dedi.

    ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıda yaralanan gazeteci Didem Tuncay'ı ziyaret eden Davutoğlu,''Sağ gözünde fonksiyonların geri gelme ihtimali mevcut'' dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamada yaralanan Tuncay'ı tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesinde ziyaret ederek, hastane yetkilileri ve ailesinden sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

    Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Davutoğlu, ''Her şeyden önce Didem'in ailesine ve basın camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Olayın olduğu andan itibaren gerek hastanemizle gerekse aileyle devamlı temas halindeydik. Yurt dışındaki temaslarım nedeniyle ziyaret edememiştim. Bugün ziyaret ettim ve çok güzel haberler aldım'' diye konuştu.

    Tuncay'ın takdir edilen ve saygın bir gazeteci olduğunu belirten Davutoğlu, ''Her zaman vakur, ağırbaşlı tutumuyla ve hazırlıklı sorularıyla hep takdirimizi kazanmıştır. Bu bakımdan, basın camiamız Didem hanımla ne kadar övünse azdır'' dedi.

    Doktorlardan edindiği son bilgileri gazetecilerle paylaşan Davutoğlu, ''Cuma günü yapılan ameliyat neticesinde inşallah olumlu yönde çok ciddi gelişmeler var. Gerek estetik olarak, gerek fonksiyon olarak Didem'in sağ gözünde inşallah ciddi iyileşmeler söz konusu. Fonksiyonların geri gelme ihtimali de mevcut. Dolayısıyla bu güzel haberleri almış olmaktan mutluluk duyuyoruz'' ifadesini kullandı.

    ''Bedeni sıhhati ve ruh hali itibariyle sağlıklı''

    Gazetecilerin, Tuncay'la görüşüp görüşmediğine yönelik sorusu üzerine Davutoğlu, ''Görüştüm. Her zamanki gibi vakur ve zarifti. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. O da teşekkür etti. Ama beni mutlu eden hayata olan bağlılığı ve kendinden emin tavrı'' yanıtını verdi.
    Tuncay'ın psikolojik olarak ilk anın şokunu atlattığını gözlemlediğini aktaran Davutoğlu, ''Didem'i hem bedeni sıhhati, hem de ruh hali itibariyle böylesine sağlıklı görmek memnun etti. Güzel bir sohbetimiz de oldu'' diye konuştu.

    ''Sağ gözde bazı fonksiyonların geri gelebileceğini söyleyebiliyoruz''

    Ankara Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin de şunları söyledi:
    ''Sağ gözüyle ilgili esas hedefimiz şekil bütünlüğünün sağlanmasıydı. En başından itibaren bu bilgiyi sizlerle de paylaşmıştık. Ama cuma günkü ameliyatın başarısı gerçekten bazı fonksiyonların sağ göz için geri gelebileceği yönünde bizleri ümitlendirdi. İnşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız muayene ve kontrollerle ilgili bu bilgiyi sizlerle de paylaşabileceğiz. Ama bugün için sağ gözde bazı fonksiyonların geri gelebileceğini söyleyebiliyoruz, olumlu gelişme bu.''

    Zengin, ''Tuncay tekrar görme yetisini kazanabilir mi?'' sorusuna ise ''Bugün yapmış olduğumuz muayenede ışık hissinin varlığı ve el hareketlerinin fark edilebilmesi bizi bazı fonksiyonların geri gelebileceği yönünde ümitlendirdi. Bu bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. İnşallah hep beraber bu olumlu gelişmeleri müşahede edeceğiz ve sizlerle paylaşacağız'' yanıtını verdi.

    Kaynak: AA





    Didem Tuncay'dan iyi haber Yorumları