Yıllar sonra ortaya çıkan 'istihbarat' skandalı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 02-10-2013 (10:13)   Son Mesaj: 02-10-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 312  

    02-10-2013

    Yıllar sonra ortaya çıkan 'istihbarat' skandalı

    Yıllar sonra ortaya çıkan 'istihbarat' skandalı
    Yıllar sonra ortaya çıkan 'istihbarat' skandalı

    Mersin Üniversitesi rektörü emekli Albay Uğur Oral'ın, 28 Şubat sürecinde özel güvenlikçilerden bir istihbarat birimi kurduğu ortaya çıktı.

    Mersin Üniversitesi rektörü emekli Albay Uğur Oral'ın, 28 Şubat sürecinde özel güvenlikçilerden bir istihbarat birimi kurduğu ortaya çıktı. 28 Şubat sürecinin yaşandığı yıllarda Mersin'de öğretmenlik yapan Tunay Alkan, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na, dönemin Mersin Üniversitesi Rektörü emekli Albay Uğur Oral tarafından YÖK Başkanı Kemal Gürüz 'e gönderilmiş fişlemeleri içeren bir belge sundu.

    Tunay Alkan bu fişlemelerden, bazı kişilerin, görev yaptığı Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'ne gelip kendisiyle ilgili bilgi istemesiyle haberdar olmuş. Oral'ın, işe aldığı özel güvenlikçiler vasıtasıyla bilgi topladığı ve bu bilgileri dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile paylaşarak işlem yapılmasını istediği iddia ediliyor.

    28 Şubat sürecinde Mersin Üniversitesi rektörü olarak görev yapan emekli Albay Uğur Oral, ikinci defa Mersin Üniversitesi rektörlüğüne dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atandı. Balyoz tutuklusu emekli Orgeneral Çetin Doğan'la da, Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde birlikte görev yaptı.

    Kaynak: Samanyoluhaber





    Yıllar sonra ortaya çıkan 'istihbarat' skandalı Yorumları