DHKP-C Didem Tuncay'dan özür diledi ve...   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 02-09-2013 (10:16)   Son Mesaj: 02-09-2013 (10:16)    Cevap: 0    Gösterim: 329  

    02-09-2013

    DHKP-C Didem Tuncay'dan özür diledi ve...

    DHKP-C Didem Tuncay'dan özür diledi ve...
    DHKP-C Didem Tuncay'dan özür diledi ve...

    DHKP-C, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik gerçekleştirdikleri canlı bombalı saldırısıda yaralanan ve sağ gözünü kaybeden gazeteci Didem Tuncay ve ailesinden özür diledi, hastane masraflarını da kabul edilmesi durumunda karşılayacaklarını açıkladı.

    DHKP-C, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik gerçekleştirdikleri canlı bombalı saldırısıda yaralanan ve sağ gözünü kaybeden gazeteci Didem Tuncay ve ailesinden özür diledi, hastane masraflarını da kabul edilmesi durumunda karşılayacaklarını açıkladı. 1 Şubat 2013 günü, canlı bomba Alişan Şanlı tarafından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu ile aynı saldırıda yaralanan ve sağ gözünü kaybeden gazeteci Didem Tuncay hakkında DHKP-C bir açıklama yayınlayarak Didem Tuncay ve ailesinden özür diledi. 'halkınsesi.tv' adresinde yayılanan açıklamada, elçiliğin personel kapısının sivil halka zarar vermemek için seçildiği belirtilirken, gazeteci Didem Tuncay için şunlar kaydedildi:

    "Tüm hassasiyetimize rağmen hiç bir şekilde hedefimiz olmayacak gazeteci olduğu söylenen Didem Tuncay da eylemde yaralanmıştır. İstemeyerek neden olduğumuz bu yaralanmadan dolayı Didem Tuncay'dan, ailesinden, halkımızdan ve basın emekçilerinden özür diliyoruz. Didem Tuncay'ın bir an evvel sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Didem Tuncay ve ailesinin kabul etmesi durumunda tüm hastane masraflarını karşılayacağımızı belirtmek istiyoruz."

    Kaynak: DHA





    DHKP-C Didem Tuncay'dan özür diledi ve... Yorumları