Meteoroloji'den 8 ilimize kuvvetli yağış uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-09-2013 (10:17)   Son Mesaj: 02-09-2013 (10:17)    Cevap: 0    Gösterim: 299  

    02-09-2013

    Meteoroloji'den 8 ilimize kuvvetli yağış uyarısı

    Meteoroloji'den 8 ilimize kuvvetli yağış uyarısı
    Meteoroloji'den 8 ilimize kuvvetli yağış uyarısı

    Yurdun güney ve batı kesimlerinde şiddetli yağış bekleniyor...

    Yurdun güney ve batı kesimlerinde şiddetli yağış bekleniyor... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güney ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

    İç Anadolu'nun güneyi, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşımı bekleniyor.

    Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik tahmin edilmezken, tahminlere göre rüzgar yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esecek.

    KUVVETLİ YAĞIŞ

    Meteoroloji, yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması beklenmesi dolayısıyla ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

    BUZLANMA VE DON OLAYI

    Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğini duyuran meteoroloji yetkilileri, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

    ÇIĞ TEHLİKESİ

    Meteoroloji uzmanları ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı da vatandaşlara dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

    BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

    İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (13)

    ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı yağmurlu. (14)

    İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (13)

    ADANA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

    ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. (17)

    SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu. (20)

    VAN: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (5)

    ERZURUM: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. .Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi görülecek. (2)

    DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (10)

    BÖLGELERDE HAVA DURUMU

    MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerine kadar güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

    EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

    AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Antalya il geneli, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacak.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzeybatısının, gece saatlerinde bölgenin güney ve batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Çankırı ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Sinop dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

    ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla Orta Karadeniz çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeydoğusunda yer yer sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman ile öğle saatlerinde Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

    [COLOR="#0000ff; font-size: large"]HAVA DURUMU 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ (HARİTALI)[/COLOR]





    Meteoroloji'den 8 ilimize kuvvetli yağış uyarısı Yorumları