Balyoz'da Ergin Saygun tahliye edildi   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-08-2013 (11:13)   Son Mesaj: 02-08-2013 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 300  

    02-08-2013

    Balyoz'da Ergin Saygun tahliye edildi

    Balyoz'da Ergin Saygun tahliye edildi
    Balyoz'da Ergin Saygun tahliye edildi

    Balyoz Planı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezasının infazının durdurulmasına ve sağlık sorunları sebebiyle tahliyesine karar verildi.

    Balyoz Planı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezasının infazının durdurulmasına ve sağlık sorunları sebebiyle tahliyesine karar verildi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Saygun, kaldırıldığı Halkalı'daki Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde kalp ameliyatı olmuştu.

    "BABAM YARIN UYANACAK VE BEN ONA ÖZGÜRSÜN ARTIK DİYECEĞİM"

    Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, "Babam yarın uyanacak ve ben ona diyeceğim ki tosun paşam özgürsün artık" dedi.

    Babasının yattığı Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde bekleyen Ece Saygun, haberi televizyonlardan öğrendiğini söyledi. Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Saygun, hastane önünde basın mensuplarına konuştu. Saygun, "Yani ilk duyduğumda Cemal Süreya'nın şiiri geldi aklıma 'Özgürlüğün geldiği gün o günü görmek yasak'. Babam şu anda yoğun bakımda uyutuluyor. Bugün yaklaşık 10 saat süren bir ameliyat geçirdi. Yarın yavaş yavaş uyandırmaya başlayacaklar. Nasıl bekleyeceğimi bilmiyorum. İnşallah gözlerini açacak ve ben ona diyeceğim ki tosun paşam özgürsün artık. Birlikte boğazı seyredeceğiz. Çok garip bir duygu içerisindeyim şu an. Babama bunu söyleyemeyeceksem hiçbir anlamı yok. Şu an en büyük duam babamın yarın gözlerini açması. Tahliye kararıyla ilgili belge henüz elime ulaşmadı. Ağabeyim cezaeviyle görüşüyor. Oraya faks gitmiş. Birazdan ceza infaz kurumu memurları gelip tahliye işlemlerini gerçekleştirecek. Babam yarın gözlerini açsa bile bir ay daha hayati riski devam edecek. Zaten bizim tahliye olmamıza imkan yok, en azından kapısında jandarma durmayacak, gardiyanlar olmayacak" diye konuştu.

    Saygun'un kızı: Tosun Paşam özgürsün artık Yargılandığı Balyoz Planı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen emekli Orgeneral Ergun Saygun'un kızı Ece Saygun, babasının tahliyesini geceyarısı öğrendi.





    Balyoz'da Ergin Saygun tahliye edildi Yorumları