Bir yetimi himayenize almak istemez misiniz?   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 02-08-2013 (10:12)   Son Mesaj: 02-08-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    02-08-2013

    Bir yetimi himayenize almak istemez misiniz?

    Bir yetimi himayenize almak istemez misiniz?
    Bir yetimi himayenize almak istemez misiniz?

    İHH (İnsani Yardım Vakfı), 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında devam edecek olan Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası ile Türkiye ile birlikte toplam 41 ülke ve bölgede 40 bin yetim çocuğu kapsayan 230 proje gerçekleştirecek.

    İHH (İnsani Yardım Vakfı), 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında devam edecek olan Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası ile Türkiye ile birlikte toplam 41 ülke ve bölgede 40 bin yetim çocuğu kapsayan 230 proje gerçekleştirecek. Türkiye'de ve dünyada 41 farklı ülke ve bölgede 27,354 yetim çocuğa hamilik yapan İHH İnsani Yardım Vakfı yetim ve kimsesiz çocuklarla ilgili gündem oluşturmak ve daha fazla çocuğa yardım ulaştırmak için 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında yine bir kampanyaya imza atıyor.

    Haber7'yi ziyaret eden Ä°HH temsilcisi Murat Yılmaz,Â* Ä°HH'nın faaliyetleri ile birlikte 40 bin yetim çocuÄŸu kapsayan sonÂ* projesi 'Yetimlere Dünyanızı Açın'la ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

    Peygamber Efendimiz (S.a.v)'in bir yetim olarak dünya ya geldiÄŸini hatırlatanÂ* Ä°HH Ä°nsaniÂ* Yardım Vakfı Yetim Çalışmaları Koordinatörü Murat Yılmaz, "Onun çok güzel veÂ* çok kıymetli sözlerinden biri de 'Ben ve yetime bakan kiÅŸi cennette bir aradayız' diyor. Bunu söylerken iki parmağını bir araya getiriyor bu kadar yakınız diyor. Bu aslında yetime destek veren kiÅŸilere daha dünya da iken cennet müjdesidir" dedi.

    Ä°HH'nın yetim çocukları sponsorluk destek sistemine aldığı ve her bir çocuÄŸu üniversite eÄŸitimi, ya da mesleki eÄŸitim yapıncaya kadar ya da evleninceye kadar desteÄŸini sürdürdüğünü anlatan Murat Yılmaz ,Yetimler için sponsorun desteÄŸini çekseÂ* dahi Ä°HH'daki yetim destekleme havuzuÂ* ile yetimleri bir baÅŸka sponsor devreye girene kadar ya da yetim evleninceye ya da üniversiteyi bitirinceye kadar desteklemeyi sürdürdüğünü dile getirdi.

    "Bu havuza dileyen 1 lira koyabildiÄŸi gibi dileyen1 milyon lira koyabilir" diyenÂ* Murat Yılmaz, bu havuzdan yetimlerin evlerinin tamir tadili, boyası - badanası, yetim çocukların eÄŸitim bursları gibi tüm ihtiyaçlarının karşılandığını dile getirdi. Çocuklarla ilgili sponsor destek sisteminde bir yetim çocuÄŸun elli bin liralık bir ameliyatı dahiÂ* yapılabildiÄŸini söyleyen Murat Yılmaz yetim destek havuzundaki paranın bu çalışmalar için yatırıldığını dile getirdi.

    "Allah nasip ederse bu çalışmalarda bu seneÂ* hedefimiz ÅŸuan da 27.600 çocuÄŸumuza Â*verdiÄŸimiz desteÄŸiÂ* bu sene sonu 40.000 yetim çocuÄŸa ulaÅŸmak" diyen Murat Yılmaz,Â* bu yetim dayanışma günleri içerisinde de 5.000 yeni yetim çocuÄŸu sponsor destek sistemi kapsamına almak istediklerini söyledi.Â* KampanyanınÂ* 1 Åžubat'ta baÅŸladığını ve Mart sonuna kadar bu kampanyanın devam edeceÄŸini söyleyenÂ* Murat Yılmaz "Allah nasip ederse bizler bu büyük bir hayrın kardeÅŸlerimiz tarafından kabul edileceÄŸi ve bu hayra dahil olmalarını umut ediyoruz." Dedi.

    Ä°HH'nın ilk yetimhanesini 2003 yılında Pakistan da açtığını anlatanÂ* Murat Yılmaz, Sözlerini şöyle sürdürdü " GeçtiÄŸimiz sene 2012'de 2 yetimhane daha açarak 10 senede yetimhane sayımızı 10 a çıkarttık, ÅŸuan da 10 yetimhanemiz Â*ve buralarda kalan 635 çocuÄŸumuz var."

    Türkiye'de Â*sivil toplum kuruluÅŸlarının yetimhane açamadığını bunun yerineÂ* çocuk evleri açabildiklerini söyleyen Murat Yılmaz "O da 5 çocukla sınırlı bir yapı. Türkiye'de Ä°HH'nın bir yetimhanesi yok. Pakistan'da 3 tane , BangladeÅŸ'de 2 tane , Tayland Pateni'de 2 tane , 1 tane AÇE'deÂ* , 1 tane Moru'da, bir de Malavi'deki ile birlikte toplam 10 yetimhanemiz var. Bu sene yetim dayanışma günleri dahilinde Mart ayında Somali, BangladeÅŸ , Pakistan, Patani ve Afganistan'dan oluÅŸan bu 5 ülkede 5 yetimhane daha açıyoruz. Sene sonuna kadar açacağımız yetimhane sayısı 10 olacak toplamda 20 yetimhaneye ulaşılmış olacak. Bununla birlikte Â*Ä°HH yetim dayanışma günlerinde Irak Kerkük'de 1 yetimhane ve yetim çocuklarla ilgili bir eÄŸitim merkezi açıyoruz. Aynı zamanda yine Gazze'de 1 yetim rehabilitasyon merkezi açıyoruz yani Mart ayında 5-6 tane yapının açılışı olacak 1 tanesinin de temeli atılacak inÅŸallah.."Â* dedi.

    Ä°HH (Ä°nsani yardım vakfı)'nın yeryüzünde ki savaÅŸ, doÄŸal afetlerin olduÄŸu bölgelerde mültecilerin yaÅŸamış olduÄŸu alanlarda yoksullukların çok ciddi bulunduÄŸu bölgelerde yetim çalışmaları yaptığını, 2007 yılından itibaren de bu çalışmayı özel bir alana taşıdığını ve sponsor destek sistemini baÅŸlattığını anlatanÂ* Murat Yılmaz 5 yıldır süren sponsor destek sisteminin 6.yılına girdiÄŸini söyledi.Â* Murat Yılmaz sistemle ilgili ÅŸu bilgileri verdi:

    Bu sistem içerisinde yetim çocuÄŸun sponsorlar tarafından birebir desteklenmesi, çocuÄŸun bilgilerine eriÅŸilmesi ve çocuÄŸun hayatındaki her hareketten haberdar olunması var bu bağışçı ile yetim çocuÄŸu daha birbirine yaklaÅŸtıran ve daha çok birbirlerinden Â*haberdar eden bu çalışma çalışmanın özü ÅŸu:

    Uzaktan himaye ÅŸeklinde, bizdeki koruyucu aile denen bir sistem deÄŸil. Çocuk kendi ülkesinde babasını kaybetmiÅŸ annesinin yanında yaÅŸarken çocuÄŸun eÄŸitim, saÄŸlık, gıda, kıyafet ve barınma gibi ihtiyaçlarına Türkiye de yaÅŸayan hayırsever kiÅŸi destek vermiÅŸ oluyor. Destek ayda 90 lira ÅŸeklinde bu 50 dolara tekabül ediyor. Ä°HH(Ä°nsani yardım vakfı)'nın yetim destek sistemi içerisinde bulunan 41 ülkedenÂ* 27.600 tamamı yoksul ve ihtiyaç sahibi çocuklar.

    Ä°HH'nın faaliyet alanlarıyla ilgili açıklamalarda bulunanÂ* Murat Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü "Biz kendimiziÂ* şöyle görüyoruz; hani Osmanlı Akıncılardan önce Horasan Erenleri varmış derviÅŸler varmış, Â*giderlermiÅŸ bu bölgeleri bir kolaçan ederlermiÅŸ onların vazifesi manevi olarak bölgenin fethedilmesi Ä°HH'nın da Sarı Saltuk gibi böyle bir öncü rolü var."

    " Biz yeryüzüne iyilikleri taşıyan yapılarız. Ä°HH sı, Deniz Feneri, Kimse yokmu,Â* Cansuyu Yardımeli hepsi aynı vazifeyi gören kurumlar...Â* " diyen Murat YılmazÂ* sözlerine devamla "Bizler bu ÅŸekilde ülkemizle bayrağımızla bu bölgelere gidiyoruz. Anadolu insanının ÅŸefkati merhameti iyilik duygularını biz dünyanın her tarafına götürmeye çalışıyoruz." dedi.Â* Â*Ä°HH'nın susuz dudaklara su kuyularıyla çare bulmaya çalıştığını,Â* eÄŸitim yuvaları eksik olan yerlere Â*okullar ile anaokulları, hastanesi olmayan, ilacı olmayan yerlere doÄŸumhaneler klinikler, hastanelerle ilaç yardımlarıyla saÄŸlık kontrolleriyle de destek verdiÄŸini dile getiren Murat Yılmaz Â* Ä°HH'nın her alanda elinden geldiÄŸince hayır sever bağışçılarının destekleriyle bu çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

    Ä°HH çalışmalarının misyonerlik faaliyetlerinden çok farklı olduÄŸunu dile getiren Murat Yılmaz, Misyonerlerin devletlerin beÅŸinci kolu olarak faaliyetlerini yürüttüğünü belirterekÂ* "Daha çok insanların Hıristiyan olmaları yada kurtuluÅŸa ermeleri gibi bir dertleri olduÄŸunu düşünmüyorum niye ? Kelin ilacı olsa başına sürerdi diye güzel bir söz vardır. BugünÂ* Afrika'ya misyon taşıyan Afrika'ya barış taşımaya çalışan batılı misyonerlerin kendi ülkelerinde Hollanda'nın yarısından fazlası ateist olmuÅŸ, Ä°skandinav ülkelerinde herhangi bir din yada bir inanç sistemi kalmamış. Fransa hakeza aynı ÅŸekilde. ABD'de inanç anlamında Â*ciddi bir sayım yapılsa ülkenin yarıya yakını inançsız çıkacak. Kendi ülkeleri dururken, kendi insanları dururken neden Yurtdışında neden Afrika insanı neden Asya insanı ?" diye sordu.

    Murat Yılmaz, tüm bunlara raÄŸmen Â*Ä°HH'nın ise samimi duygularla maÄŸduriyeti gidermek için Japon halkına da tsunami sonrasında koÅŸtuÄŸunu dile getirerek "Japonya'ya ilk giden ekip Ä°HH oldu. 24 saat sonra hem de bir radyoaktif santralin bir kenarında insanlar oradan akın akın kaçarken bizler Japonya'daki halka yardım etmeye çalıştık. Haiti'deki Hıristiyan insanlara yardım etmeye çalışıyoruz.Â* Ä°ran'da ilk koÅŸan bizdik. Lübnan'daki Ä°srail saldırılarına gemilerle koÅŸturan bizdik." diyerek sözlerini noktaladı.

    Kaynak: Haber7





    Bir yetimi himayenize almak istemez misiniz? Yorumları