Hakim ve savcıların atama yönetmeliği değişti!   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-08-2013 (10:10)   Son Mesaj: 02-08-2013 (10:10)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    02-08-2013

    Hakim ve savcıların atama yönetmeliği değişti!

    Hakim ve savcıların atama yönetmeliği değişti!
    Hakim ve savcıların atama yönetmeliği değişti!

    Hakimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Hakimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmeliğin 18'inci maddesinin ikinci fıkrası ile 19'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan ''Büyükşehir belediye sınırları içinde kalanlar hariç olmak üzere, merkez nüfusu bir milyonun altında olan'' ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

    Bu kapsamda, mesleki tecrübe ve yetenek kazandırmak amacıyla, bütün bölgelere ad çekme yoluyla atamaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) karar verilebilecek.

    Birinci bölgeler ile ikinci ve üçüncü bölgelere ad çekme ile atananlar, bu bölgelerde en çok üç yıl hizmet yapacak ve iki yıl geçmedikçe başka bir bölgeye atanmaları yapılmayacak.

    Birinci bölgeler ile ikinci ve üçüncü bölgelere ad çekme ile atananlar, buradaki hizmet süreleri sonunda öncelikle beşinci bölgeye ve zorunluluk halinde dördüncü bölgeye ad çekerek atanacak. Hakim veya savcı ile evli olanlar hakkında ad çekme hükümleri uygulanmayacak.

    Yönetmeliğin hükümleri HSYK tarafından yürütülecek.

    Kaynak: AA





    Hakim ve savcıların atama yönetmeliği değişti! Yorumları