Emniyet bu kez polisi uyardı: İnanmayın!   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-07-2013 (11:17)   Son Mesaj: 02-07-2013 (11:17)    Cevap: 0    Gösterim: 325  

    02-07-2013

    Emniyet bu kez polisi uyardı: İnanmayın!

    Emniyet bu kez polisi uyardı: İnanmayın!
    Emniyet bu kez polisi uyardı: İnanmayın!

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nden polislere: 'Özürlü atamaları ile ilgili düzenleme yapıldı, her özür durumu atamaları haberlerine inanmayın'

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nden polislere: 'Özürlü atamaları ile ilgili düzenleme yapıldı, her özür durumu atamaları haberlerine inanmayın' Emniyet Genel Müdürlüğü, özürlü sağlık kurulu tarafından verilen rapora göre kendisinin, eşinin veya çocuklarının özür durumuna göre özür oranı yüzde 50 ve üzerinde bulunan polislerin memleketlerinde çalışabilmelerine dair düzenleme yapıldığını, ancak düzenlemeyle alakalı eksik haberlerin polislerce dikkate alınmaması gerektiğini açıkladı.

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, fiziksel ve zihinsel açıdan toplum şartlarına uyum sağlamakta zorluk çeken personel ve aileleri için hayatlarını kolaylaştıracak destek mekanizmaları geliştirildiği belirtildi.

    Açıklamada, "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle kendisinin, eşinin veya çocuklarının rahatsızlığını beyan eden personelin, tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, hastanın sağlık durumunu belirtir rapor alarak Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı'na ilettikleri takdirde, özür oranı yüzde 50 ve üzerinde bulunanlardan günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine karar verilenler ile özür oranı yüzde 80 ve üzerinde bulunanlar zorunlu 2. Bölge hizmetinden muaf tutulmaktadır. Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik kapsamında özürlü sağlık kurulu tarafından verilen rapora göre kendisinin, eşinin veya çocuklarının özür durumuna göre özür oranı yüzde 50 ve üzerinde bulunanların memleketlerinde çalışabilmelerine dair düzenleme yapılmıştır." denildi.

    Emniyet Teşkilatı'nda atama işlemlerinin 'Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği' hükümleri doğrultusunda yapıldığının vurgulandığı açıklamada, kanunlara uygun olarak çıkarılmış yönetmelik ile idare tarafından bu yönetmelik hükümlerine göre tüm teşkilata duyurulan düzenleyici işlemlerle ilgili olarak eksik ve yanlış haberlerin dikkate alınmaması gerektiği dile getirildi.

    Kaynak: CİHAN





    Emniyet bu kez polisi uyardı: İnanmayın! Yorumları