Seyehat acentelerinden ucuz umre uyarısı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 02-07-2013 (10:14)   Son Mesaj: 02-07-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    02-07-2013

    Seyehat acentelerinden ucuz umre uyarısı

    Seyehat acentelerinden ucuz umre uyarısı
    Seyehat acentelerinden ucuz umre uyarısı

    Seyahat acenteleri, son zamanlarda ortaya çıkan ''Ucuz Umre''yle ilgili vatandaşları uyardı. Acente yetkilileri, ''Umre'ye gitmek isteyenler, her Umre'ye götürüyorum, diyenlere inanmasınlar." uyurasınıda bulundu.

    Seyahat acenteleri, son zamanlarda ortaya çıkan ''Ucuz Umre''yle ilgili vatandaşları uyardı. Acente yetkilileri, ''Umre'ye gitmek isteyenler, her Umre'ye götürüyorum, diyenlere inanmasınlar." uyurasınıda bulundu. Hac ve Umre organizasyonları yapan Ashab Turizm Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sarı, Umre seyahatinin asgari bir maliyeti olduğunu, bunun altında bir fiyatla Umre'ye götürüleceği şeklinde yapılan programların kendisine inandırıcı gelmediğini ifade ederek, ''Vatandaşları Umre'ye götüren her acente hizmet vermek için götürüyor. Yolcuyu oraya götürüp rezil edeceğini zannetmiyorum ama çok düşük fiyatlar ifade ediliyor. Bu fiyatlar, maliyetini bile kurtarmaz'' diye konuştu.

    Umre'ye götüren firmalarla, Umre'ye gidecek vatandaşlar arasında sözleşme ya da şartname imzalandığını belirten Sarı, ''Suudi Arabistan'a varmadan, Medine ve Mekke'de konaklanacak otellerin isimlerinin ve fiyatlarının belirtilmesi gerekiyor. Sözleşme istendiğinde, o sözleşme sunulmadığı takdirde, o acenteye cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşların, ucuza Umre'ye götürüleceği şeklinde düzenlenen kampanyaları yapan acentelerin Diyanet İşleri Başkanlığıyla ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ile anlaşma yapıp yapmadıklarını denetlemelerini istiyorum'' dedi.

    Umre seyahatinin asgari bir maliyeti olduğunu bildiren Sarı, şöyle devam etti:
    ''Mesela 1 haftalık umrenin maliyeti var. Üç kişilik odada kalınmak şartıyla 1 haftalık umre seyahatinin bedeli asgari 850 avro. Tabii uçak bileti, Mekke ve Medine'de konaklama için otel ücretleri, Suudi Arabistan'da vize ücreti, sigorta ve hizmet bedelleri verildiğinde en düşük 850 avro tutuyor. Bunun altında giden veya daha düşük fiyatlarla Umre'ye götürüleceği şeklinde yapılan programlar bana inandırıcı gelmiyor. Umre'ye gitmek isteyenler, her Umre'ye götürüyorum, diyenlere inanmasınlar. Gideceği Umre firmasının Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Hac ve Umre yapabilir belgesi almış mı almamış mı, buna bakmaları gerekir. Ucuza Umre yapılacağı belirtilen ilanlarda, (600 avrodan başlayan fiyatlarla) diyor. Orada gün sayısı yok, kalacağı otel yok, açıklama yok, nedir ne değildir belli değil. O fiyata inanıp da (ben 600 avroya gitmek istiyorum, beni bu programa yaz) denildiğinde, (bu parayla ancak 2 gün gidebilirsin) cevabı verildiğinde şaşırılmaması lazım. Ya da (kotamız doldu, 200-300 avro fazla ver, seni o şekilde Umre'ye götürelim) de denilebilir.''

    Sarı, Umre'ye ibadet yapmaya giden vatandaşın oraya gittiğine pişman olmaması gerektiğini de vurgulayarak, ''Çünkü kutsal bölgeye gidiyor, ibadet yaparken kalbi rahat bir şekilde Allah'la baş başa olması, kalbinin rahat olması, dünya işlerini tamamen unutması lazım. Onun için kafası rahat bir şekilde umre yapayım, ibadet yapayım diyorsa, düşük fiyatlara itibar etmemeli, Kayseri'deki firmaların normal bir fiyatları var ve bu fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynıdır. Umre'ye gidecek olanların, firmaları araştırıp, Umre hizmeti verebilir belgesinin olup olmadığına bakması lazım'' ifadelerini kullandı.
    Firma olarak, yarı yıl tatilinde Kayseri'den 275 kişiyi Umre'ye götürdüklerini bildiren Sarı, her ay Umre organizasyonları olduğunu ve vatandaşlardan da Umre'ye yoğun bir talep geldiğini kaydetti.

    Kaynak: İHA





    Seyehat acentelerinden ucuz umre uyarısı Yorumları