Vali Mutlu: Biz şehrimizden gurur duyuyoruz   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-06-2013 (10:14)   Son Mesaj: 02-06-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    02-06-2013

    Vali Mutlu: Biz şehrimizden gurur duyuyoruz

    Vali Mutlu: Biz şehrimizden gurur duyuyoruz
    Vali Mutlu: Biz şehrimizden gurur duyuyoruz

    Cumhurbaşkanı Gül'ün resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan ve bugün ülkesine dönen Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç'i uğurlama için havalimanı'na gelen Vali Mutlu, İstanbul'da ölü bulunan ABD'li Sarai Sierra cinayetinin çözümü ile ilgili olarak bütün ihtimallerin masanın üstünde olduğunu ve tüm güçleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

    Cumhurbaşkanı Gül'ün resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan ve bugün ülkesine dönen Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç'i uğurlama için havalimanı'na gelen Vali Mutlu, İstanbul'da ölü bulunan ABD'li Sarai Sierra cinayetinin çözümü ile ilgili olarak bütün ihtimallerin masanın üstünde olduğunu ve tüm güçleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuk Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'i uğurladıktan sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Sarai Sierra cinayeti ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

    Vali Mutlu emniyetin cinayet üstünde yoğun olarak çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

    Failin veya faillerin bulunması konusunda özel bir ekip çok yoğun bir çaba sarf ediyor. Elimizdeki mevcut bilgiler, delillerle bu olayı kısa bir süre içersinde çözmenin gayreti içersindeyiz. Her cinayet hadisesi aydınlatılıncaya kadar emniyet için önem arz eder. Ama yabancı bir misafirin uğramış olduğu bu saldırı mahiyeti itibariyle hepimizi şu anda yakinen ilgilendiriyor. Olayın çözüme kavuşması bizim için önemli. Önemli bir sorun şu anda. Bunu yaparken de bir sürü ihtimalleri göz önünde bulunduruyoruz. Emniyetimiz değerlendiriyor. Zaman zaman basınımızda farklı yorumlar çerçevesinde cinayete ilişkin bir yaklaşım içersinde. Bu olayın çözüme kavuşturulması ve failin tespit edilmesi konusunda çalışma sürdürüyoruz. Özellikle ifade edeceğim şey, tekrarlıyorum, bütün ihtimaller masanın üstünde olmak kaydıyla çalışmaları sürdürüyoruz."

    İstanbul Valisi Mutlu bir gazetecinin " Tarihi surlarda yeni bir düzenleme yapılacak mı? "şeklindeki sorusunu ise şöyle cevapladı:

    " Aslında muhtelif yerlerde yapılmış olan düzenlemeler var. Tarihi nitelikteki bu mekanları hem düzenlenmesi hem de belirli yerlerde olduğu gibi halkın kullanımına açılması, bu şekilde nitelikli hale getirilmesi hem şehrin turizm, kültür değerleri bakımından hem de bu bölgenin düzenli tertipli olması açısından da önemli. Tabi bu mirası iyi korumak, bu bölgelerde de huzuru da güvenlik açısından belli bir şekilde tesis edebilmek bizim görevimiz. Eksikliğimiz olduğunu da ifade etmemiz gerekiyor. Biraz boş kalması bu zafiyeti oluşturuyor. Tabiî ki şunu söyleyeyim cinayeti aklına koyan orda olmazsa bir başka yerde de gerçekleştirir. Esiklik vardır doğrudur. "

    İSTANBUL DÜNYANIN EN GÜVENLİ KENTLERİNDEN

    İstanbul'un güvenlik açısından dünyanın bir çok metropolinden daha güvenli olduğunu belirten Vali Mutlu, " Paylaşmam gereken şudur ki İstanbul'da dünyanın bir çok metropol şehirleri ile mukayese edildiğinde, bu olay bir cinayet olduğu için, cinayet istatistikleri üzerinden ifade edecek olursak bire on hatta bazı şeylerde bire yirmi nispetinde daha az cinayet vakaları vardır. İsmini vermeyeceğim. Ama bu bizim için teselli meselesi değildir. Biz şehrimizde her şeyin mükemmel ve eksiksiz olmasını isteriz. Her olay bizim için daha fazla tedbir, daha fazla dikkat, daha fazla tecrübedir. Bundan emniyet teşkilatı için ilgili birimler gerekli dersi çıkartırlar. Bununla ilgili gerekli önlemlerini arttırırlar. Ama bu şehir güvenli şehirdir. Misafirimiz olan insanlara veya kendi insanımıza karşı işlenmiş olan bu tür menfur saldırılar cinayetler hepimizi üzer. Toplumsal bir üzüntüye sebep verir. Fakat bu teşkilatlara olan güvenimizi asla sarsmamalıdır" dedi.

    İstanbul Valisi Mutlu, Sarai Sierra'nın ailesinin çalışmalardan dolayı teşekkür etmesi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

    Tabiî ki bu nazik tutumları nedeniyle ve bu vesile ile aileye baş sağlığı dileklerimde bulunuyorum. Hem şahsım hem de İstanbul adına bulunuyorum. Tabiî ki aile için bir üzüntü vesilesidir. Hepimiz üzüldük. Bu vefalı duruş nedeniyle bu ailenin acısına rağmen göstermiş olduğu bu hassas destek nedeniyle kendilerine özellikle teşekkür etmek istiyorum.

    İSTANBULLULAR ŞEHİRLİLERİYLE GURUR DUYABİLİR

    Hüseyin Avni Mutlu son olarak İstanbulluların şehirleriyle güvenlik açısından gurur duyabileceklerini belirterek, " Biz şehrimizden gurur duyuyoruz. Bunu her vesileyle söylüyorum. Bunu şehrin güvenliği ile de, sağlığı ile de, doğal güzelliği ile tarihi mirasıyla ve kültürüyle de gurur duyuyorum. Güvenlikte bunun içindedir. Ama dünya ile mukayese edildiğinde bulunduğumuz yer asla küçümsenmeyecek kadar iyidir. İstanbullular şehirlerinin güvenliği açısından bu gururu hissedebilirler. Ama sıfır suç dünyada hiçbir şehirde yoktur. İstanbul'un huzuru güvenliği ülkenin geleceği bakımından fevkalade kıymetlidir. Fevkalade önemlidir. Birinci önceliğimiz halkımızın huzuru ve güvenliğidir" dedi.

    Kaynak: DHA





    Vali Mutlu: Biz şehrimizden gurur duyuyoruz Yorumları