'Doğumda bebeğin kafası koptu' iddiası!   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-06-2013 (11:15)   Son Mesaj: 02-06-2013 (11:15)    Cevap: 0    Gösterim: 351  

    02-06-2013

    'Doğumda bebeğin kafası koptu' iddiası!

    'Doğumda bebeğin kafası koptu' iddiası!
    'Doğumda bebeğin kafası koptu' iddiası!

    Hakkari Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen doğum esnasında bebeğin kafasının koptuğunu iddia eden aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Hakkari Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen doğum esnasında bebeğin kafasının koptuğunu iddia eden aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Medrese Mahallesi'nde yaşayan Metin Erdin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4. çocuğuna hamile olan eşi Ayşe Erdin'i (25) gece saatlerinde aniden rahatsızlanması üzerine Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü söyledi.

    Eşinin, yapılan tetkiklerin ardından doğuma alındığını vurgulayan Erdin, doğum esnasında doktor hatası yüzünden bebeğin kafasının koptuğunu öne sürdü.

    Erdin, bebeğin kafasının, doktorlar tarafından sezaryenle alınan bedenine dikildiğini savunarak, operasyonu yapan doktorlar hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

    Savcılığın olayla ilgili inceleme başlattığını ve hastaneye gelerek gerekli araştırmayı yaptığını anlatan baba Erdin, şunları kaydetti:

    ''Eşim hastaneye geldikten sonra doğuma alındı. Yaklaşık 6 saat süren müdahalenin ardından doktor ve hemşireler panik içinde doğumhaneden çıktı. Doğumu yaptıran doktora 'ne oluyor?' diye sorduğumda, bebeğin boynunda bir problem olduğunu belirtti ve beni bir odaya götürerek 'bebeğin kafasının doğum esnasında koptuğunu' söyledi. Ben de savcılığa giderek şikayetçi oldum.''

    Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan da konuyla ilgili açıklamanın, gerekli inceleme tamamlandıktan sonra yapılacağını bildirdi.

    Kaynak: AA





    'Doğumda bebeğin kafası koptu' iddiası! Yorumları