Galip Öztürk'ün silah kullandığına dair delil yok!   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 02-06-2013 (10:14)   Son Mesaj: 02-06-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 305  

    02-06-2013

    Galip Öztürk'ün silah kullandığına dair delil yok!

    Galip Öztürk'ün silah kullandığına dair delil yok!
    Galip Öztürk'ün silah kullandığına dair delil yok!

    İş adamı Galip Öztürk hakkındaki ''suç örgütü'' davasında cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı.

    İş adamı Galip Öztürk hakkındaki ''suç örgütü'' davasında cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. İş adamı Galip Öztürk hakkındaki ''suç örgütü'' davasında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Galip Öztürk hakkında ''silahlı örgüt kurmak'' suçundan dava açıldığını ancak gerçekleşen eylemlerde silah kullanıldığına dair herhangi bir delile ulaşılamadığını belirtti.

    İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Fuzuli Aydoğdu, yargılanan suç örgütü üyeleri üzerinde sanık Galip Öztürk'ün mutlak bir hakimiyetinin olduğunu belirterek, örgüt üyelerinin telefon görüşmelerinde Öztürk'e yönelik ''Abi, Başkanım, Patron'' şeklinde ifadeler kullandığını söyledi.

    Savcının mütalaasında, Galip Öztürk'ün örgüt lideri sıfatıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası hisse senedi piyasasında, sahibi olduğu Metro Grubu Şirketlerinin halka açılma sürecinde değerini olduğundan fazla göstererek, manipülatif işlemler yaptığı aktarıldı.

    Sanık Öztürk hakkında ''silahlı örgüt kurmak'' suçundan dava açıldığı anımsatılan mütalaada, ''İddianamede sanığın kurmuş olduğu örgütün silahlı örgüt olduğu belirtilmişse de, gerçekleşen eylemlerde silah kullanıldığına dair herhangi bir delile ulaşılamadığı, sanıklardan ele geçen silahların ise bireysel kullanımda olan silahlardan olduğu, dolayısıyla kurulan suç örgütünün silahlı suç örgütü olduğuna dair delil elde edilememiştir'' denildi.

    Sanıklardan Abdülkerim Emek'in Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyesi olduğu dönemde, Galip Öztürk'ün SPK'da usulsüz olarak gerçekleştirdiği konularda karşılaştığı engelleri giderdiği belirtilen mütalaada, Emek'in İstanbul'a geldiği dönemde Galip Öztürk'e ait otellerde ücretsiz olarak ağırlandığının tespit edildiği kaydedildi.

    Mütalaada, Galip Öztürk'ün SPK ile ilgili süreçlerde, şirketlerinin halka arzına izin alma konusunda SPK eski Kurul Başkan Yardımcısı olması nedeniyle Abdülkerim Emek'in yardımına başvurduğu, Emek'ten SPK yöneticileri ile irtibata geçerek SPK'nın alacağı kararları etkilemeye yönelik faaliyetlerde bulunmasını istediği ve sanık Emek'in bu yönde faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi.

    Sanık Emek'in örgüt yöneticilerinin talimatlarını yerine getirdiÄŸi ve örgütün haksız çıkar elde etmesine yardımcı olduÄŸu anlatılan mütalaada, davanın sanıklarından eski milletvekili Tarık Cengiz'in de Metro Holding yöneticisi olduÄŸu belirtilerek, ''Eski milletvekili olması nedeniyle örgütün siyasi baÄŸlantılarını saÄŸlamakta etkin bir ÅŸekilde rol oynadığı tespit edildi'' denildi.Â*

    -Eski 2 milletvekiline hapis talebi-

    Davanın sanıklarından eski milletvekili Mustafa Baş hakkında ''örgüte üye olmak'' ve ''gizliliği ihlal'' suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istenen mütalaada, sanıklar Abdülkerim Emek ile eski milletvekili Tarık Cengiz'in ''Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

    Diğer 38 sanığın benzer suçlardan 1 ile 26 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmaları talep edilen mütalaada, aralarında eski milletvekili Mehmet Mustafa Açıkalın'ın da bulunduğu 28 sanığın ise beraati istendi.

    Mütalaanın okunmasının ardından, duruşmada söz alan sanık ve avukatlar, esas hakkında savunma yapmak üzere süre istediler. Tutuklu sanıklar da tahliye talebinde bulundu.

    Mahkeme heyeti, aralarında Galip Öztürk'ün de bulunduğu 3 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, sanık ve avukatlara savunmalarını hazırlaması amacıyla süre vererek, duruşmayı erteledi.

    Kaynak: AA





    Galip Öztürk'ün silah kullandığına dair delil yok! Yorumları