Dağlıca'da köylüler ile asker kucak kucağa!   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-05-2013 (10:16)   Son Mesaj: 02-05-2013 (10:16)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    02-05-2013

    Dağlıca'da köylüler ile asker kucak kucağa!

    Dağlıca'da köylüler ile asker kucak kucağa!
    Dağlıca'da köylüler ile asker kucak kucağa!

    Hakkari'de hasta köylülerin yardımına Mehmetçik koştu. TRT Haber, bir doktor ve iki hemşireden oluşan gönüllü sağlık ekibinin çalışmalarını görüntüledi.

    Hakkari'de hasta köylülerin yardımına Mehmetçik koştu. TRT Haber, bir doktor ve iki hemşireden oluşan gönüllü sağlık ekibinin çalışmalarını görüntüledi. YOLU KAPANAN KÖYE MEHMETÇİK ULAŞTI[/B]

    Helikopter Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyüne doğru ilerliyor. Köye kara yoluyla ulaşmak neredeyse imkansız. Helikopter iner inmez askerler hummalı bir çalışmaya girişiyor. Getirilen ilaç ve malzemeler elden ele sağlık ocağına taşınıyor. Tek amaçları var o da hastaları tekrar sağlığına kavuşturmak.

    Doktor Şamil Çakıcı; "Ekip arkadaşlarımla birlikte Dağlıca bölgesine sağlık taramasına geldik. Bu bölgede gelen hastalarımıza yardımcı olacağız aynı zamanda gelen gebelerimizi takip edeceğiz " diye konuştu.

    DAĞLICA'DA KÖYLÜLER VE KOMUTANLAR KUCAK KUCAĞA[/B]

    Köylüler sağlık ekibini gördüğüne oldukça memnun oldu. Hasta olanlar sağlık ocağına akın etti. Aslında uzun zamandır köydeki hastalarla tabur doktoru ilgileniyordu. Ancak taburda ilaç bitince zor zamanlar yaşayan hastaların imdadına yine Mehmetçik yetişti.

    İçeride muayeneler yapılırken dışarıda çocuklara asker abileri çikolata dağıtıp onlarla şakalaşıyordu. 350 nüfuslu köyde sabah başlayan muayeneler akşama kadar devam etti. Kışın sert geçtiği Dağlıca'da komutanlar ve köylüler arasındaki samimi ve bir o kadar da samimi görüntüler ise dikkat çekiciydi.





    Dağlıca'da köylüler ile asker kucak kucağa! Yorumları