PKK'ya eksi 25 derecede operasyon   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 02-05-2013 (10:16)   Son Mesaj: 02-05-2013 (10:16)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    02-05-2013

    PKK'ya eksi 25 derecede operasyon

    PKK'ya eksi 25 derecede operasyon
    PKK'ya eksi 25 derecede operasyon

    Tunceli'de günlerdir terör örgütüne karşı, zorlu kış şartlarına rağmen büyük bir operasyon yapılıyor. Üst düzey komutanların da katıldığı operasyonun ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

    Tunceli'de günlerdir terör örgütüne karşı, zorlu kış ÅŸartlarına raÄŸmen büyük bir operasyon yapılıyor. Ãœst düzey komutanların da katıldığı operasyonun ayrıntıları yavaÅŸ yavaÅŸ ortaya çıkıyor. Özel eÄŸitimli askerler, Dokuz Kaya Vadisi'nin iç kesimlerinde dün akÅŸam saatlerine kadar aralıklar ile PKK'lı gruplar ile çatıştı.Â*

    Pülümür Vadisi içindeki alanı didik didik arayan askerler PKK'lıların bir çok farklı noktaya mayın ve bombalı tuzaklar kurduğu yönündeki istihbarat üzerine, Tunceli-Erzincan karayoluda sık sık mayın araması yaptı.

    Birçok PKK sığınağı bulan askerler, bu sığınaklar içinde yüzlerce kilo yaşam ve gıda malzemesini bularak imha etti. PKK sığınakları civarındaki birçok bombalı tuzak imha edilirken, sarp kayalık alanlara kaçarak gizlenen PKK'lıların yakalanması için başlatılan operasyonlar ise halen devam ediyor.

    EKSÄ° 25 DERECEDE OPERASYON

    Operasyonların gerçekleştiği bölgenin çok sarp olması ve rakımın yer yer 2 bin 500 metreyi aşması nedeniyle hava sıcaklığı eksi 25 dereceyi buluyor. Bölgedeki kar kalınlığı da bazı alanlarda 2.5 metreyi aştığı için zorlu doğa koşullarında görev yapan askerler, gece satlerinde helikopterler ile alınarak birliklerine getiriliyor. Pülümür Vadisi'ndeki operasyonlar daha çok iç kısımlardaki Dokuzkaya Bölgesi civarında yoğunlaşıyor. Bu bölgenin giriş ve çıkışları, zırhlı araçlarla kontrol altında tutuluyor.

    OPERASYONLARA ARA VERÄ°LDÄ°

    Yetkililer, bölgede 30 kişilik iki ayrı PKK'lı grubunun bulunduğu ve sürekli sarp kayalıklı bölgelerde yer değiştirdiklerini belirtti. Operasyon bölgesinde kar kalınlığının çok fazla olması ve gece saatlerinde hava sıcaklılığının eksi 25 derecelere ulaşması nedeniyle operasyonların gece saatlerinde durduğu ve sabah erken saatlerinde ise devam ettiği belirtiliyor.

    KORGENERAL DAÄžLARDA

    Bu arada operasyonları yöneten 8'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, görevli askerlere moral vermek için onlarla birlikte bölgede kalıyor. Korgeneral Akbaş ile birlikte Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya ve 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya da operasyon bölgesinde askerler ile birlikte kaldığı ve PKK'lıların takibini birlikte yerinde izliyor.





    PKK'ya eksi 25 derecede operasyon Yorumları