Sierra'nın öldüğü yerde bu eÅŸyalar bulundu   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 02-04-2013 (11:14)   Son Mesaj: 02-04-2013 (11:14)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    02-04-2013

    Sierra'nın öldüğü yerde bu eşyalar bulundu

    Sierra'nın öldüğü yerde bu eşyalar bulundu
    Sierra'nın öldüğü yerde bu eşyalar bulundu

    İstanbul polisi, Cankuran'da ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin bulduğu yerde yaptığı aramada iki küpe ve bir kulaklık buldu.

    İstanbul polisi, Cankuran'da ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin bulduğu yerde yaptığı aramada iki küpe ve bir kulaklık buldu. Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul'da kayboluşunun 13'ncü gününde cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın başına sert bir cisim ile vurularak öldürüldüğü kesinleşti. Cesedin bulunduğu yerde 2 günde toplam 11 saat 'delil' arayan polis, genç kadının bir çift altın küpesi, kolyesi ve bileğine üç kez dolayacak uzunlukta olan bilekliği toprağa gömülü halde buldu.

    Bölgeyi abluka altında tutan ve adeta kuş uçurtmayan polis, şüpheli gördüğü 23 kişiyi de ifadesine başvurmak üzere emniyete götürdü. Sarai'nin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemi ise dün tamamlandı.

    OLAY YERÄ°NDE BAZI EÅžYALAR BULUNDU

    İstanbul'da yaklaşık 2 hafta önce kaybolan ABD'li Sarai Sierra'nın cesedi, dün Cankurtaran'da sur kalıntılarında bulunmuştu. Bugün sabah erken saatlerde olay yerinde inceleme başlatan polis ekipleri saat 15.30'da çalışmasını tamamladı.

    Gün boyunca köpeklerin de kullanıldığı aramalar sırasında iki küpe ve bir kulaklık bulundu. Delil torbasına konulan kulaklık ve küpelerin Sierra'ya ait olup olmadığının belirlenmesi için emniyete götüldü.

    21 Ocak'ta İstanbul'da kaybolan ABD'li Sarai Sierra, dün akşam saatlerinde Sarayburnu'daki surların dibinde ölü olarak bulunmuştu. Sierra'nın cesedi, olay yerindeki gerekli incelemelerin ardından önce İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna ardından da Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Sarai'nin kocası Steven Sierra da hastaneye gelerek eşinin cenazesini teşhis etti.

    Çevrede şüpheli görünen birçok şahıs gözaltına alınırken, şu saate kadar 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

    Bu arada, emniyet ekiplerinin yine çevrede temizlik işi yapan şahısların da ifadesine başvurduğu öğrenildi.

    BATTANÄ°YE DE Ä°NCELEMEDE

    Sarai'nin cesedinin 3 metre mesafesinde bulunan battaniye de kriminal laboratuvarda incelemeye alındı. Sarai'nin cesedinin bu battaniye ile taşınıp taşınmadığı DNA incelemesi sonucunda ortaya çıkacak. Emniyet yetkilileri cesedin bulunduğu yere taşındığının ise kesin olduğunu ifade ettiler.

    ÇAPKIN: BAŞINA VURULMAK SURETİYLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KESİN

    İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaptığı açıklamada Sarai Sierra'nın başına vurularak öldürüldüğünün kesin olduğunu söyledi.

    Atatürk Havalimanı'nda, gazetecilerin, sorularını yanıtlayan Çapkın, çalışmaların sürdüğünü ve Adli Tıp Kuruu raporunun henüz çıkmadığını vurgulayarak. ''Ama başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin. Öbür tarafını çalışıyoruz. Kesin bilgilere ulaşmak için biraz daha çalışmamız gerekiyor'' dedi. Çapkın, Amerikalı kadının 'ajan ya da kurye' olabileceği iddialarıyla ilgili bir soru üzerine de ''Turist. Geziyor tek başına. Öyle bir tespitimiz yok, kurye olduğuna dair...'' karşılığını verdi.

    TAYLAN'IN DIŞINDA 3 KİŞİ İLE DAHA GÖRÜŞTÜĞÜ ANLAŞILDI

    Sarai Sierra'nın Türkiye'de 2 kez görüştüğü Taylan K. dışında 3 kiÅŸi ile daha internet üzerinden görüştüğünün belirlendiÄŸi öğrenildi. Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili Ä°nterpol aracılığı ile gmailÂ*yetkililerine müracaatta bulunduÄŸu belirtildi. Gelen bilgilerin ışığında Sierra'nın görüştüğü 3 kiÅŸinin de ifadesine baÅŸvurulabileceÄŸi öğrenildi.

    Kaynak: CÄ°HAN





    Sierra'nın öldüğü yerde bu eşyalar bulundu Yorumları