Hadis dersleri, sabah namazına ilgiyi artırdı   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 02-04-2013 (11:15)   Son Mesaj: 02-04-2013 (11:15)    Cevap: 0    Gösterim: 336  

    02-04-2013

    Hadis dersleri, sabah namazına ilgiyi artırdı

    Hadis dersleri, sabah namazına ilgiyi artırdı
    Hadis dersleri, sabah namazına ilgiyi artırdı

    Antalya'nın Finike ilçesinde başlatılan hadis sohbetleri büyük ilgi görüyor. Pazar günleri yapılan sohbetlere her geçen gün ilgi artıyor.

    Antalya'nın Finike ilçesinde baÅŸlatılan hadis sohbetleri büyük ilgi görüyor. Pazar günleri yapılan sohbetlere her geçen gün ilgi artıyor. Â*Bu hafta YeÅŸilyurt Yunus Emre Camii'nde yapılan sohbete yaklaşık 150 vatandaÅŸ katıldı. Uygulama ile sabah namazlarının camide cemaatle kılınması teÅŸvik ediliyor. Sohbet sonrasında ise cami cemaatine kahvaltı ikram ediliyor. Ä°lçe Müftüsü Lütfü Ä°mamoÄŸlu, sabah namazına katılanların sayısının her hafta daha da arttığını belirtti.

    Finike Müftülüğü sabah namazına teşvik için başlattığı uygulamanın meyvelerini kısa sürede taplamaya başladı. Bir ay önce başlatılan hadis dersleri beğeni topladı. Dersler sabah namazlarına olan ilgiyi de arttırdı. Organizasyon sayesinde camiler de şenlendi. 10 - 15 kişiyle kılınan sabah namazları bu günlerde yüzden fazla kişiye eda ediliyor.

    Vatandaşları bir gün de olsa sabah namazında buluşturmayı düşündüklerini dile getiren Müftü Lütfü İmamoğlu, "Yılbaşında başlattığımız sohbet ile haftada bir gün de olsa unutulmaya yüz tutan sabah namazlarını camide cemaatle kılmayı teşvik ediyoruz. Sabah namazına müteakip pegamberimizin (SAV) bir hadisini işliyoruz. Bu hafta Cibril hadisi diye meşhur olan iman, islam, ihsan ve kıyamet alametlerini konu edindik. Cemaatimizin her geçen gün ilgisinin arttığını gözlemliyoruz." dedi.

    Kaynak: CÄ°HAN





    Hadis dersleri, sabah namazına ilgiyi artırdı Yorumları