Gazi ve Ümraniye'de Küçük bağlantı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 02-04-2013 (10:13)   Son Mesaj: 02-04-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 336  

    02-04-2013

    Gazi ve Ümraniye'de Küçük bağlantı

    Gazi ve Ümraniye'de Küçük bağlantı
    Gazi ve Ümraniye'de Küçük bağlantı

    İçişleri Bakanlığı'nın, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na gönderdiği raporda, çarpıcı tespitlere yer verildi.

    İçişleri Bakanlığı'nın, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na gönderdiği raporda, çarpıcı tespitlere yer verildi. Darbe Komisyonu'na gelen raporda, "Gazi ve Ümraniye olaylarının provokasyon olduğu, Veli Küçük'le bağlantılı isimlerin aktif rol aldığı, Ergenekon'un bazı marjinal sol örgütleri taşeron olarak kullandığı" vurgulandı.

    İçişleri Bakanlığı'nın, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na gönderdiği '12-15 Mart 1995 Gazi ve Ümraniye Olayları' başlıklı raporda, çarpıcı tespitlere yer verildi. Star'ın haberine göre, Ergenekon'un bazı marjinal sol örgütleri iki olayda da kullandığı belirtildi. "Gazi ve Ümraniye olaylarının, ülkede istikrar ve güven ortamını sarsmak için bir provokasyon olduğu" anlatılan raporda, olaylarda hayatını kaybeden 17 kişinin yakın akrabaları içinden daha önce terör örgütlerine bulaşmamış olanların, Gazi olaylarının meydana gelmesinden sonra karıştıkları eylemlerin de incelendiği kaydedildi.

    Aileler örgütlere yönlendirildi

    Raporda, şunlara yer verildi: "Gazi olaylarında hayatını kaybeden 17 kişinin birinci dereceden yakın akrabalarından birçoğunun önceden örgütsel faaliyetlerinin bulunmadığı ancak çıkan olaylardan sonra DHKP-C, PKK ve MLKP terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmeye başladıkları görülmüştür."

    Saldırıda Veli Küçük izleri var

    Rapordaki "Gazi olayları ve ardından Ümraniye'de yaşananların ülke istikrarının bozulması amacıyla Ergenekon terör örgütünce gerçekleştirildiği, MLKP terör örgütünün taşeron olarak kullanıldığı, Gazi olaylarının başlamasına sebebiyet veren kahvehanelerin taranması eyleminde yine Veli Küçük'le bağlantılı Osman Gürbüz'ün ilk kuruşunu atan kişi olduğu ve bu oluşum içerisinde Veli Küçük'le bağlantılı olan Sedat Peker'in de bulunduğu anlaşılmıştır" tespiti dikkat çekti. Raporda Danıştay katili Alparslan Aslan'ın Gazi Olayları'nda da aktif rol aldığı belirtildi.

    Kaynak: STAR GAZETESİ





    Gazi ve Ümraniye'de Küçük bağlantı Yorumları