Soğuğa karşı ısıtmalı kıyafet üretildi   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 02-03-2013 (11:10)   Son Mesaj: 02-03-2013 (11:10)    Cevap: 0    Gösterim: 310  

    02-03-2013

    Soğuğa karşı ısıtmalı kıyafet üretildi

    Soğuğa karşı ısıtmalı kıyafet üretildi
    Soğuğa karşı ısıtmalı kıyafet üretildi

    Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal, Pamukkale Üniversitesi Teknokentte yaptıkları AR-GE çalışmaları sonrasında soğuk almayan kıyafet ürettiklerini açıkladı.

    Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal, Pamukkale Üniversitesi Teknokentte yaptıkları AR-GE çalışmaları sonrasında soğuk almayan kıyafet ürettiklerini açıkladı. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkan İsa Dal, 2011 yılında Almanya Teknik Tekstiller inceleme gezisinde gördüğü akıllı giysilerin kendisini çok etkilediğini ifade ederek, bununla ilgili bir araştırma yaptığını ve söz konusu akıllı giysilerin yurtdışında çok pahalı olmasına rağmen teknik anlamda yeterli olmadığını tespit ettiğini söyledi.

    Özellikle ABD'li firmalar tarafından üretilen ısıtmalı kıyafetlerin hem pahalı olduğunu hem de ihtiyaca yeterince cevap vermediğini söyleyen Dal, ?Denizli Teknokentte yer alan firmamızla ısıtmalı fonksiyonel kıyafetler üzerinde çalışmalar başlattık.

    İlk prototipi Konya'da geliştirilen patentli bu ürünü ele alarak geliştirdik ve kullandığımız malzemeler ve özellikle teknik tekstiller yüzde 100 yerli olması ile övünüyoruz. 2013-2014 sezonu için yapmayı planladığımız çalışmalarda yurt dışında üretilenlerden çok daha gelişmiş ve çok daha uygun fiyatlarda üretebilmek için AR-GE çalışmalarımızı Denizli PAÜ Teknoktentte sürdürmekteyiz.

    İlk ürünlerini ortaya çıkardığımız ve 12 volt gibi güvenli bir akımla çalışan ısıtmalı kıyafetlerimiz moto kuryeler, seyyar satıcılar ve genel olarak soğuk ortamlarda çalışan kişilerin yanı sıra polis ve asker tarafından da kullanılabilecek. Kişiyi ısıtmasından dolayı da, ortamı ısıtmaya gerek olmadığı için bu ürün ciddi anlamda enerji tasarrufu sağlamaktadır? dedi.

    Kaynak: İHA





    Soğuğa karşı ısıtmalı kıyafet üretildi Yorumları