BüyükelçiliÄŸe hain saldırıyı o örgüt üstlendi!   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 02-03-2013 (11:10)   Son Mesaj: 02-03-2013 (11:10)    Cevap: 0    Gösterim: 341  

    02-03-2013

    Büyükelçiliğe hain saldırıyı o örgüt üstlendi!

    Büyükelçiliğe hain saldırıyı o örgüt üstlendi!
    Büyükelçiliğe hain saldırıyı o örgüt üstlendi!

    Ankara'daki ABD büyükelçiliğine yapılan saldırıların ayrıntıları ortaya çıkıyor... Saldırıyı üstlenen DHKP-C, büyükelçiliğe gerçekleşen saldırıyı ABD'nin Irak, Suriye, Mısır ve Libya politikasını gerekçe gösterdi.

    Ankara'daki ABD büyükelçiliÄŸine yapılan saldırıların ayrıntıları ortaya çıkıyor... Saldırıyı üstlenen DHKP-C, büyükelçiliÄŸe gerçekleÅŸen saldırıyı ABD'nin Irak, Suriye, Mısır ve Libya politikasını gerekçe gösterdi. Ankara'da ABD BüyükelçiliÄŸine gerçekleÅŸen bombalı saldırıda güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu ve canlı bomba Ecevit Åžanlı'nın hayatını kaybetmiÅŸti. Saldırıyı gerçekleÅŸen canlı bomba Ecevit Åžanlı'nın ise DHKP-C mensubu olduÄŸu biliniyordu.Â*

    Terör örgütü DHKP-C üyesi Ecevit Åžanlı, ABD BüyükelçiliÄŸi'ne intihar saldırısı düzenlemiÅŸ ve o patlamada iki kiÅŸi ölmüş, bir kiÅŸi de yaralanmıştı.Â*Ölenlerden biri canlı bomba, diÄŸeri ise güvenlik çalışanıydı. Herkes bu saldırının hangi örgüt tarafından nasıl ve neden gerçekleÅŸtirildiÄŸini merak ediyordu. Öte yandanÂ*canlı bomba Ecevit Åžanlı'nın büyükelçilik binasına kargocu kılığında girmeye çalıştığı caddedeki güvenlik kameralarına yansıdı...

    SALDIRI GEREKÇESİ: AMERİKA'NIN POLİTİKASI

    Saldırının üzerinden 24 saat geçmesinin ardındanÂ*Ankara'daki ABD BüyükelçiliÄŸi'ne düzenlenen saldırıyı DHKP-C üstlendi. DHKP-C, saldırıya gerekçe olarak ise ABD'nin Irak, Suriye, Mısır ve Libya politikasını gösterdi.Â*




    Ayrıntılar gelecek...

    Canlı bombanın görüntüleri kamerada! ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayı gerçekleştiren canlı bomba Ecevit Şanlı'nın olay yerine giderken güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine ulaşıldı.

    Güler: Saldırgan ülkeye illegal giriş yapmış İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı.

    Akarsu'nun cenazesi ailesine teslim edildi ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin girişindeki patlamada hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

    Canlı bomba 6 kilo patlayıcı ile saldırdı Ankara Valiliği dün ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bombalı saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, saldırganın yanında getirdiği el bombasını da patlattığını ve 6 kilo TNT tipi patlayıcı kullanıldığını açıkladı.

    Canlı bomba 'Wernicke Korsakoff'' hastası ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayı gerçekleştiren canlı bomba Ecevit Şanlı'da ''Wernicke Korsakoff'' rahatsızlığı bulunduğu bildirildi.

    Ünlü muhabir tek gözünü kaybetti! ABD Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda yaralanan ünlü muhabirin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Başbakan Erdoğan, Tuncay'ın saldırı sonrası tek gözünü kaybettiğini ve durumunun ağır olduğunu belirtti.

    ABD elçiliğindeki patlamanın kahraman güvenliği ABD Büyükelçiliği'ne yönelik intihar saldırısı bir kahramanlık hikâyesine sahne oldu. Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun canı pahasına yaptığı kahramanlık, gazeteci Didem Tuncay'ın hayatını kurtardı.





    Büyükelçiliğe hain saldırıyı o örgüt üstlendi! Yorumları