Savcı 3 yıl iz sürdü annesini buldu   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-03-2013 (10:12)   Son Mesaj: 02-03-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 376  

    02-03-2013

    Savcı 3 yıl iz sürdü annesini buldu

    Savcı 3 yıl iz sürdü annesini buldu
    Savcı 3 yıl iz sürdü annesini buldu

    İstanbul'da 3 yıl önce cami avlusuna terk edilen Yağmur bebeğin annesi 3 ayrı soruşturma ve savcının titiz çalışması sonucu Sinop'ta bulundu.

    İstanbul'da 3 yıl önce cami avlusuna terk edilen Yağmur bebeğin annesi 3 ayrı soruşturma ve savcının titiz çalışması sonucu Sinop'ta bulundu. Tarih 11 Nisan 2010... Yağmurlu bir İstanbul günü... Eyüp'teki Hicret Camisi imamı, bahçeden gelen ağlama sesleri ile irkildi. Bahçeye çıktığında henüz kundakta olan el kadar bir bebeğin avluya terk edildiğini gördü.

    Hemen evine aldığı bebeği önce ısıttı ardından da karakola haber verdi. Emniyet güçleri teslim aldıkları bebeği karakola götürdü. Yağmurlu bir günde Hicret Camisi avlusuna konulduğu için adı Yağmur Hicret konuldu. İstanbul'dan Sinop Boyabat'a uzanan kayıp bebek öyküsü işte böyle başladı.

    TEHDİT DAVASINA KARIŞMIŞTI

    Önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki faili meçhuller bürosu ilk soruşturmayı başlattı. Bunun yanı sıra İstanbul Semiha Şakir Doğumevi'nde topuğundan kan alındıktan sonra bebeğin sağlık problemlerinin olduğu anlaşılınca hastane yetkilileri annenin peşine düştü, bulamayınca da aile hekimliği dosyayı Boyabat Cumhuriyet Savcılığı'na iletti.

    Olayla ilgili üçüncü soruşturma ise anne Şerife T.'nin Boyabat'ta kebapçı Şakir U.'dan hamile kaldıktan sonra eski sevgilisi Hamdi T.'nin yanına gitmesiyle açıldı. Kendisi de evli olan eski sevgilisi, Şerife T.'yi hamile bırakan Şakir U.'yu tehdit etti. Bunun üzerine Şakir U., savcılığa suç duyurusunda bulundu ve üçüncü soruşturma açıldı. Üç soruşturma aynı anda yürürken Savcı Mehmet Demir bebeğin bulunduğu gün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı idi. Anne ve babanın da peşine düştü.

    Tüm hastane kayıtlarının incelenmesi talimatını veren Savcı Demir ilerleyen günlerde Semiha Şakir Doğumevi'nde doğum yapan Şerife T. isimli kadının Boyabat'taki adresine gidildiğinde, doğum yaptığını inkâr ettiğini öğrendi. Sağlık ekipleri sağlık kontrolü için gittikleri evde tutanak tutmuş, anneden şüphelenince de savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı. Şerife T.'nin ilişkilerini mercek altına alan Savcı Demir, 2009'un son günlerinde, tehdit soruşturmasında verdiği ifadeyi fark etti. Savcı Demir daha önce Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı da yaptığı için konuya daha bir hassasiyetle yaklaştı. Şerife T., Şakir U'nun tehdit edilmesi olayı ile ilgili gözaltına alınmış ifadesinde de Şakir U.'nun işyerinde çalışırken kendisini hamile bıraktığını fakat çocuğa sahip çıkmadığını bu sebeple çocuğu doğurmak üzere İstanbul'a bir yakınının yanına gittiğini anlatmıştı.

    YAKINLARI DOĞRULADI

    Sağlık ekiplerinin bebeği evde bulamaması ve tehdit dosyasını birlikte değerlendiren savcı, Şerife T.'nin yanında kaldığı yakını Hamdi T. ve eşini de buldu.

    İkili, Şerife'nin Kasım 2009'da evlerine geldiğini, hamile olduğunu ve 5 Nisan 2010 günü doğum yaptığını anlattı. Hamdi T. Şerife'nin çocuğu doğurduktan sonra yurda vermek istediğini, başaramayınca 11 Nisan günü Eyüp tarafına giderek bir camiye terk ettiğini kaydetti. Hatta 155 Polis İmdat'ı arayarak çocuğunu terk ettiğini ihbar etmişti. Kendisine Boybat'ta ulaşılan anne, her şeyi itiraf etti.

    İlk testlerde kan örneklerinin de tuttuğu saptandı. Şerife T., söylentilerden çekindiği için bebeği terk ettiğini anlatırken Savcı Mehmet Demir, anneye terk etme davası açmaya hazırlanıyor.

    SABAH





    Savcı 3 yıl iz sürdü annesini buldu Yorumları