Türkiye'deki yakınları Suriyelilerin umudu oldu   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 02-03-2013 (11:12)   Son Mesaj: 02-03-2013 (11:12)    Cevap: 0    Gösterim: 370  

    02-03-2013

    Türkiye'deki yakınları Suriyelilerin umudu oldu

    Türkiye'deki yakınları Suriyelilerin umudu oldu
    Türkiye'deki yakınları Suriyelilerin umudu oldu

    Ülkelerindeki iç savaştan kaçan bazı Suriyeliler, yıllar önce sınıra çekilen tel örgüler nedeniyle Türkiye tarafında bıraktıkları yakınlarının yanına yerleştiler.

    Ülkelerindeki iç savaştan kaçan bazı Suriyeliler, yıllar önce sınıra çekilen tel örgüler nedeniyle Türkiye tarafında bıraktıkları yakınlarının yanına yerleştiler. Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki akrabalarının yanına yerleşen 6 çocuklu Suriyeli Karmo ailesi, doğum yerleri olan Reyhanlı'da akrabalarının yanında kalıyor.

    Suriye'nin Harim Kasabasında yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle 2 ay önce kaçarak Reyhanlı'ya gelen Abdalla Karmo (65), AA muhabirine, yaşadıkları yerlerin bombalandığını, canlarını kurtarmak için çocuklarını alarak, Türkiye'ye kaçtıklarını söyledi.

    Karmo, ailesinin Türkiye ile Suriye arasında tel örgülerin olmadığı zamanda Reyhanlı'da doğup büyüdüklerini anlatarak, 1946 yılında sınıra çekilen tel örgüler nedeniyle Suriye'ye yerleşmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

    Yıllar önce iki ülke arasında tel örgülerin olmadığı dönemde Reyhanlı ilçesinde yaşamlarını sürdüklerini, daha sonra ise Suriye'de Harim Kasabasına yerleştiklerini ifade eden Karmo, ''O zamanlar istediğimiz zaman akrabalarımızın yanına gelip, onları görebiliyorduk. Ama tel örgülerden sonra bu serbestlik kalktı. Şu an Türkiye'ye geldik. Annemin memleketinde olmak çok güzel. Burada olduğum için mutluyum'' dedi.

    Karmo, Türkiye'deki misafirperverliğe hayran kaldığını da dile getirdi.

    Suriye'deki savaştan kaçan Karmo ailesini Reyhanlı'daki evlerinde ağırlayan ve akrabalık bağları bulunan Cengiz Hazırlar ise, akrabalarına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, ''Savaş çıktığı günden beri Suriye'deki akrabalarımızı düşünüyorduk. Bomba sesleri buraya kadar geliyordu. Duyduğumuz her bomba sesinde acaba akrabalarımızın başına bir şey gelmiş midir diye endişe ediyorduk. Onlara kavuştuğumuz için mutluyuz'' diye konuştu.

    Kaynak: AA





    Türkiye'deki yakınları Suriyelilerin umudu oldu Yorumları