Canlı bomba ile kimlik tespiti kesinleşti   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 02-03-2013 (11:12)   Son Mesaj: 02-03-2013 (11:12)    Cevap: 0    Gösterim: 361  

    02-03-2013

    Canlı bomba ile kimlik tespiti kesinleşti

    Canlı bomba ile kimlik tespiti kesinleşti
    Canlı bomba ile kimlik tespiti kesinleşti

    Ankara Valiliği, ABD Büyükelçiliği'ne canlı bomba saldırı eylemini gerçekleştiren DHKP-C terör örgütü mensubunun Ecevit Şanlı olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

    Ankara Valiliği, ABD Büyükelçiliği'ne canlı bomba saldırı eylemini gerçekleştiren DHKP-C terör örgütü mensubunun Ecevit Şanlı olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, ABD Ankara Büyükelçiliği'ne personel ve ziyaretçi girişlerinin yapıldığı kapıdan sahte kimlik kullanarak giriş yapmak isteyen ve üzerinde taşıdığı bomba düzeneklerini patlatarak eylemi gerçekleştiren kişinin DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan moleküler genetik incelemeleri sonucunda eylemcinin, DHKP-C terör örgütü militanı Ecevit Şanlı olduğunun tespit edildiği bildirildi.

    Açıklamada, eylemi gerçekleştiren DHKP-C terör örgütü militanı Ecevit Şanlı'nın 1973 doğumlu ve Ordu ili Gürgentepe nüfusuna kayıtlı olduğu, İstanbul'da ikamet ettiği tespit edilen bir kişiye ait ve düzenlenmiş sahte kimlik cüzdanı kullandığı, 1997 yılında İstanbul'da güvenlik ve askeri tesislere lav silahı ile saldırı düzenlediği ve tutuklanarak cezaevine konulduğu, 2003 yılında yasadışı yollardan yurtdışına kaçtığı, yurtdışında bazı ülkelerde DHKP-C adına faaliyetlerine de devam ettiğinin tespit edildiği vurgulandı.

    Ankara Kriminal Polis Müdürlüğü analizlerinde patlama olayında kullanılan patlayıcı maddenin fabrikasyon TNT olduğu ve olay mahallinde tespit edilen parçalardan el bombasının da patlatıldığının patlayıcı maddeler analizi sonucunda anlaşıldığı belirtildi. DHKP-C örgüt militanı Ecevit Şanlı'nın Ankara'da örgütsel ilişkileri ve eyleme müzahir iltisakları dahil çok yönlü araştırma ve çalışmaların Ankara Emniyet Müdürlüğü ilgili birimlerince aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

    Kaynak: İHA





    Canlı bomba ile kimlik tespiti kesinleşti Yorumları