Atatürk'ün torunundan CHP'ye kötü haber   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 02-02-2013 (10:17)   Son Mesaj: 02-02-2013 (10:17)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    02-02-2013

    Atatürk'ün torunundan CHP'ye kötü haber

    Atatürk'ün torunundan CHP'ye kötü haber
    Atatürk'ün torunundan CHP'ye kötü haber

    Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin oğlu Ahmet Kemal Doğancay, Cumhuriyet halk Partisi (CHP) ve İş Bankası aleyhine 1 milyar 778 milyon liralık dava açmaya hazırlanıyor.

    Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin oğlu Ahmet Kemal Doğancay, Cumhuriyet halk Partisi (CHP) ve İş Bankası aleyhine 1 milyar 778 milyon liralık dava açmaya hazırlanıyor. İş Bankası ve CHP'ye Atatürk'ün Vasiyetnamesi'nde belirtilen haklarının verilmesi için ihtarname gönderen Doğancay, 15 gün içinde paranın ödenmemesi halinde dava açacaklarını söyledi.

    Kadıköy'de avukatlarıyla gazetecilerin karşısına çıkan Ahmet Kemal Doğancay, annesinin vasiyeti üzerine dava açmaya karar verdiğini söyledi. Doğancay, Atatürk'ün vasiyetinde her ay Ülkü Adatepe'ye 200 lira verilmesini belirttiği halde CHP ve İş Bankası'nın annesini yıllarca mağdur ettiğini, çok küçük meblağlar ödendiğini iddia etti. Annesinin haklarını alabilmek için Kemal Kılıçtaroğlu'nu arayarak konuştuğunu da belirten Doğancay, herhangi bir gelişme olmadığı için dava açmaktan başka çarelerinin kalmadığını söyledi.

    Ahmet Kemal Doğancay, "Ben annemin haklarını almak için bu davayı açmaya karar verdim. Atatürk'ün manevi kızının hakları verilmedi. Annem yaşarken dava açmasını söyledim. Ama annem korktuğu için, çekindiği için bu davayı açamadı. 'Ben öldükten sonra sen davayı açıp hakkımı arayabilirsin' dedi. Şu anda 45 avukatla bu davaya hazırlanıyoruz. İlerde bu sayıyı 200 kişiye çıkarmayı düşünüyoruz. Kimin haklı kimin haksız olduğunu zaman gösterecek. Atatürk bu ülkeye adaleti getirdi. Biz adalet istiyoruz." diye konuştu.

    Ülkü Adatepe'nin ölümünden sonra İş Bankası'nın kendisinden 40 bin lira para istediğini de belirten Doğancay, "Milyonlar almamız gerekirken borçluk çıktık. Annemi borçlu çıkardılar. Sağlığında kredi almış bankadan. Ancak hayat sigortası dahi yapmamışlar. Bir anlamda usulsüz kredi vermişler. Öldükten sonra o parayı bize ödetiyorlar." diye tepki gösterdi.

    Ahmet Kemal DoÄŸancay'ın avukatı Haluk Bozovalı da vasiyette belirtilen paranın her yıl güncellenerek ödenmesi gerektiÄŸi halde yapılmadığını söyledi. Ä°ÅŸ Bankası'nın günümüzdeki varlıklarını göz önünde bulundurarak 1 milyar 778 milyon liralık dava açmaya hazırlandıklarını belirten Bozovalı, CHP ve Ä°ÅŸ Bankası'nın tavrına göre hareket edeceklerini belirtti.Â*

    Kaynak: CÄ°HAN





    Atatürk'ün torunundan CHP'ye kötü haber Yorumları