ABD Büyükelçisi'nden taziye ziyareti   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 02-02-2013 (10:13)   Son Mesaj: 02-02-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 298  

    02-02-2013

    ABD Büyükelçisi'nden taziye ziyareti

    ABD Büyükelçisi'nden taziye ziyareti
    ABD Büyükelçisi'nden taziye ziyareti

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ülkesinin büyükelçilik binasının girişinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Mustafa Akarsu'nun Batıkent'teki evine taziye ziyaretinde bulundu.

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ülkesinin büyükelçilik binasının girişinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Mustafa Akarsu'nun Batıkent'teki evine taziye ziyaretinde bulundu. Eşinin de katıldığı ziyaret sonrası gazetecilere Türkçe açıklama yapan Riccardone, ''Kahraman'' olarak nitelediği Mustafa Akarsu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

    ''Kahraman Mustafa Akarsu'nun ailesine bu akÅŸam taziye, baÅŸsaÄŸlığı dilemek için geldik''Â*diyen Ricciardone, ''Hepimiz çok üzüldük. Ailesinin üzüntüsünü paylaşıyoruz ki dost Mustafa, büyük bir kahramandı. Hepimizi bugün kurtardı. Allah bilir o olmasaydı, kaç kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ olabilirdi. Ben tekrar hizmeti için Allah'a teÅŸekkür ediyorum'' ifadesini kullandı.

    Açıklamasına daha sonra Ä°ngilizce devam eden Ricciardone,Â*''Ne diyeceÄŸimi bilemiyorum. Alileye neler söyleyeceÄŸimi bilemedim. Mustafa, çok büyük bir güvenlik görevlisi Türklerin ve Amerikalıların hayatını kurtardı. Ailenin acısını paylaşıyorum'' diye konuÅŸtu.

    Bu arada, Akarsu'nun Kızılcahamam'da yaşayan anne ve babasının da oğullarının evine geldiği ve taziyeleri kabul ettiği belirtildi.

    Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit ve Belediye Başkanı Coşkun Ünal da Akarsu'nun evine taziye ziyaretinde bulundu.

    Öte yandan, iki çocuÄŸu bulunan Akarsu'nun 22 yıldır ABD'nin AnkaraÂ*BüyükelçiliÄŸi'nde görev yaptığı ve yaklaşık 4 ay sonra emekli olacağı öğrenildi.

    Â*

    Kaynak: AA





    ABD Büyükelçisi'nden taziye ziyareti Yorumları