ABD elçiliğindeki patlamanın kahraman güvenliği   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-02-2013 (10:17)   Son Mesaj: 02-02-2013 (10:17)    Cevap: 0    Gösterim: 339  

    02-02-2013

    ABD elçiliğindeki patlamanın kahraman güvenliği

    ABD elçiliğindeki patlamanın kahraman güvenliği
    ABD elçiliğindeki patlamanın kahraman güvenliği

    ABD Büyükelçiliği'ne yönelik intihar saldırısı bir kahramanlık hikâyesine sahne oldu. Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun canı pahasına yaptığı kahramanlık, gazeteci Didem Tuncay'ın hayatını kurtardı.

    ABD Büyükelçiliği'ne yönelik intihar saldırısı bir kahramanlık hikâyesine sahne oldu. Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun canı pahasına yaptığı kahramanlık, gazeteci Didem Tuncay'ın hayatını kurtardı. Edinilen bilgiye göre güvenlik görevlisi Akarsu, canlı bombanın x-ray cihazından geçerken üzerinde bomba sinyali vermesi üzerine müdahalede bulunmak istedi.

    Bu sırada canlı bomba Ecevit Şanlı, bombanın butonuna basmak için hamle yaptı. Büyükelçi Ricciardone'nin daveti üzerine ABD Büyükelçiliği'ne gelen gazeteci Didem Tuncay da olay yerindeydi.

    Kahraman güvenlikçi, patlama anında Tuncay'ın üzerine kapaklanarak gazetecinin hayatını kurtardı. Kanlı saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Akarsu'nun 23 yıldır elçilikte çalıştığı ve mayısta emekli olarak yeşil kartla ABD'ye yerleşeceği öğrenildi.

    Evli, 2 çocuk babası olan Akarsu Kızılcahamam nüfusuna kayıtlı. Olayda yaralanan tek kişi ise bir süre önce çalıştığı televizyon kanalından ayrılan medya mensubu Didem Tuncay (39) oldu.

    Sağ gözüne şarapnel parçası giren Tuncay, Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Didem Tuncay ameliyata alındı. Tuncay 24 saat kontrol altında tutulacak.





    ABD elçiliğindeki patlamanın kahraman güvenliği Yorumları