Ekonomist'in 'Türk ordusu' tespiti tepki çekecek!   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 02-02-2013 (10:17)   Son Mesaj: 02-02-2013 (10:17)    Cevap: 0    Gösterim: 435  

    02-02-2013

    Ekonomist'in 'Türk ordusu' tespiti tepki çekecek!

    Ekonomist'in 'Türk ordusu' tespiti tepki çekecek!
    Ekonomist'in 'Türk ordusu' tespiti tepki çekecek!

    Economist dergisi, ?Erdoğan ve Generalleri? başlığını kullandığı analizinde Türk ordusu için ?Bir zamanlar her şeye muktedir Türk ordusu, aciz değilse sindirilmiş durumda? değerlendirmesinde bulundu.

    Economist dergisi, ?Erdoğan ve Generalleri? başlığını kullandığı analizinde Türk ordusu için ?Bir zamanlar her şeye muktedir Türk ordusu, aciz değilse sindirilmiş durumda? değerlendirmesinde bulundu. Türk ordusu artık zayıf ve bölünmüş

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutuklu subaylar ile ilgili açıklamaları, yurt dışında da yankılandı

    Ä°ngiliz Economist dergisi Türk ordusuna iliÅŸkin son geliÅŸmeleri irdelediÄŸi analize ÅŸu sözlerle start verdi: "Tasavvur ederseniz, bir ülke kiÂ*NATO'nun ikinci büyük ordusu var, komÅŸuları arasındaÂ*Irak,Â*Ä°ranÂ*veÂ*Suriyebulunuyor ve Ege,Â*KaradenizÂ*veÂ*AkdenizÂ*tarafından çevrilmiÅŸ durumda ama deniz kuvvetlerine komuta edecek hiç kimsesi yok "sözleriyle star verdi.

    'Amirallerin yarısı tutuklu'

    Oramiral Nüsret Güner'in istifasına dikkat çekerek "baÅŸka "kalifiye" adayların olmadığını belirtendergi, halen yüzlerceÂ*generalÂ*ve diÄŸer subayların yanısıraÂ*Türkiye'nin amirallerinin yarısından fazlasının Adalet veÂ*Kalkınma PartisiÂ*hükümetini devirmek için komplo kurmakla suçu ile tutuklu olduÄŸunu vurguladı.

    Economist askerlerin yargılandığı davaların "bir zamanlar, her şeye muktedir, Türkiye'nin silahlı kuvvetleri zayıf ve bölünmüş" bıraktığı yorumunu da yaptığı analizde "Bu Türk demokrasisi için bir zafer olmalıydı" dedikten sonra yargılamalarda dikkate alınan kanıtlara ilişkin iddialar ve soru işaretlerine de yer verdi.

    Bu baÄŸlamda Vaclav Havel ve Desmond Tutu gibi ÅŸahsiyetler için çalışmış olanÂ*Washington'lu avukat Jared Genser'in Balyoz sanıklarını temsil etmeyi kabul ettiÄŸini söylerken "masum olduklarına inandığını ve onlara karşı getirilen kanıtların düzmence olduÄŸunun ispatlanabildiÄŸini" ifade ettiÄŸine dikkat çekildi.

    Economist, "Türk BaÅŸbakanıÂ*Recep Tayyip ErdoÄŸan, iktidarda bulunduÄŸu 10 yıllık sürede generallerin etkinliÄŸini azaltmış olsa da bazı kuÅŸkuları paylaşıyor" dedikten sonra ErdoÄŸan'ın tutuklu subaylara iliÅŸkin son açıklamalarını da yansıttı.

    Buna karşın "BaÅŸbakan,Â*ErgenekonÂ*davası ile arasında mesafe koymaya çalışırken bile bazılarının, ordu ile rahat bir ittifak tesis ettiÄŸini" öne sürdüklerini yazan dergi,Â*GenelkurmayBaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel'in ise "çok sadık" olduÄŸunu yazdı.

    Kaynak: Milliyet





    Ekonomist'in 'Türk ordusu' tespiti tepki çekecek! Yorumları