Mehmer Ağar erken tahliye olacak!   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 02-02-2013 (11:15)   Son Mesaj: 02-02-2013 (11:15)    Cevap: 0    Gösterim: 312  

    02-02-2013

    Mehmer Ağar erken tahliye olacak!

    Mehmer Ağar erken tahliye olacak!
    Mehmer Ağar erken tahliye olacak!

    Susurluk davasından 2 yıl hapis cezası alan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da ?denetimli serbestlik? düzenlemesinden kısmen yararlanacağı öğrenildi. 4 ay erken tahliye olması beklenen Ağar, Aralık'ta cezaevinden çıkacak.

    Susurluk davasından 2 yıl hapis cezası alan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da ?denetimli serbestlik? düzenlemesinden kısmen yararlanacağı öğrenildi. 4 ay erken tahliye olması beklenen Ağar, Aralık'ta cezaevinden çıkacak. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında mahkumlar tahliye edilmeye başlandı.

    Açık cezaevinde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, 1 yıl ve daha az süre cezası kalan iyi halli 239 hükümlü Aydın'da da tahliye edilmeye başlandı.

    "Susurluk" davası kapsamında yargılanan ve hakkındaki karar Yargıtay tarafından onandıktan sonra 25 Nisan 2012 günü Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki Kapalı Cezaevi'nde 2 yıllık hapis cezasını çekmeye başlayan DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın durumu ise kafa karıştırdı.

    25 Nisan 2013 günü cezasının bir yılını tamamlayacak olan Mehmet Ağar'ın mevcut yasadan yararlanması için yasanın yorumlanmasının önemli olduğu vurgulandı.

    Nisan ayında bir yılını tamamlayacak olan Mehmet Ağar'ın 25 Nisan'da tahliye olmasının beklendiği, ancak Açık Cezaevine çıkma hakkını Aralık ayında alacağı için tahliyenin Aralık ayına kalmasının söz konusu olduğu öğrenildi.

    Yasanın uygulanması sırasında netlik kazanacak olan durumda Ağar'ın yakınları, yasadan bir yıl yerine sadece 4 ay faydalanabilecek olmanın haksızlık olacağını savundu.





    Mehmer Ağar erken tahliye olacak! Yorumları