Sivas Katliamı'nın 20 yıl sonra çıkan görüntüleri!   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 02-01-2013 (10:15)   Son Mesaj: 02-01-2013 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    02-01-2013

    Sivas Katliamı'nın 20 yıl sonra çıkan görüntüleri!

    Sivas Katliamı'nın 20 yıl sonra çıkan görüntüleri!
    Sivas Katliamı'nın 20 yıl sonra çıkan görüntüleri!

    İçişleri Bakanlığı, 1993'te 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Katliamı'na ilişkin daha önce görülmemiş fotoğrafları Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na gönderdi.

    İçiÅŸleri Bakanlığı, 1993'te 37 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Sivas Katliamı'na iliÅŸkin daha önce görülmemiÅŸ fotoÄŸrafları Meclis Darbeleri AraÅŸtırma Komisyonu'na gönderdi. GALERÄ° İÇİN TIKLAYIN İçiÅŸleri Bakanlığı,Â*TBMMÂ*Darbe ve Muhtıraları AraÅŸtırma Komisyonu'na, 2 Temmuz 1993'te ikisi gösterici olmak üzere 37 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi 'Sivas Katliamı'na iliÅŸkin bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan fotoÄŸraflar gönderdi.

    Radikal'den Tarık Işık'ın haberine göre olaylar sırasında çekilen video kaydından elde edilen fotoğraflarda, elinde benzin bidonu olduğu tahmin edilen göstericiler dikkat çekiyor.Gönderilen 167 fotoğrafta çarpıcı detaylar yer alıyor.

    Kalabalık toplanıyor

    Video kaydından, çekimin saat 14.00'ten itibaren yapıldığı anlaşılıyor. Saat 14.27'deki kayıtta, kalabalığın, Madımak Oteli'ne yakın ve açık bir yerde toplanmaya başladığı görülüyor. Saat 14.28, 14.33 ve 14.36'da alınan kayıtlarda ise slogan attığı anlaşılan kalabalıktaki bazı kişilerin 'kırmızı çember'e alınarak işaretlendiği görülüyor. Bu esnada kalabalığın çevresinde az sayıda asker ve polisin bulunması dikkat çekiyor.

    Benzin bidonu mu?

    Kayıtlara göre kalabalık 14.40'dan itibaren yürüyüşe geçiyor. 14.44'te alınan görüntüde, takkeli ve şalvarlı kişiler kalabalık içinde yürürken görülüyor. Aynı dakikadaki kayıtta, elinde bir bidon bulunan 'gösterici' dikkatleri çekiyor.

    Elinde bidon bulunan kişi de video görüntülerden üretilmiş bu fotoğrafta kırmızı çember ile işaretlenmiş. İlerleyen dakikalara ait görüntüler de ise yürüyen kalabalığı durdurmaya çalışan az sayıdaki polis görülüyor.

    Ve Madımak Oteli

    Kayıtlarda 15.06'da Madımak Oteli'nin görüntüsü var ve otelde bulunan bazı kişilerin toplanan kalabalığa baktığı görülüyor. 15.09'daki kayıtta ise bazı göstericilerin elleriyle siyasi partilerin işaretlerini yaptıkları görülüyor. 15.11'deki kayıtlarda ise, Madımak Oteli'nin önü ve arka sokaklarının tamamen göstericilerle dolu olduğu görülüyor. TBMM'ye gönderilen fotoğraflarda video çekiminin saat 19.08'e kadar devam ettiği anlaşılıyor.

    'Etkin soruşturulmadı'

    Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin eski Genel Başkanı avukat Kazım Genç, söz konusu fotoğrafları ilk defa gördüğünü belirterek, "Bu fotoğrafların kamera çekiminden fotoğraf haline geldiği görülüyor. Dava dosyasında bu tarz resimleri hatırlamıyorum. Yargılama sırasında mahkemeye Emniyet'ten bir video kaydı gönderilmişti, ama izleyememiştik. Bu fotoğraflarda göstericilerin yüzlerinin tek tek tespit edildiği anlaşılıyor. En baştan söyledik. Sivas olaylarına ilişkin etkin bir soruşturma yapılmadı. Bu fotoğraflar da bunun delili olarak görülebilir" diye konuştu.





    Sivas Katliamı'nın 20 yıl sonra çıkan görüntüleri! Yorumları