3 çocuk teşviki için ne kadar ödenecek?   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-01-2013 (11:11)   Son Mesaj: 02-01-2013 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    02-01-2013

    3 çocuk teşviki için ne kadar ödenecek?

    3 çocuk teşviki için ne kadar ödenecek?
    3 çocuk teşviki için ne kadar ödenecek?

    AK Parti Kadın Kolları'nın 3 çocuk teşviki için yaptığı öneriyi Aile Bakanlığı merkeze aldı: Annelere yapılacak 300 liralık yardım sadece çocuk bakımı için kullanılma koşuluna bağlanacak, yemek ticketi gibi harcama sınırlı olacak...

    AK Parti Kadın Kolları'nın 3 çocuk teşviki için yaptığı öneriyi Aile Bakanlığı merkeze aldı: Annelere yapılacak 300 liralık yardım sadece çocuk bakımı için kullanılma koşuluna bağlanacak, yemek ticketi gibi harcama sınırlı olacak... Nüfus artış hızını tersine çevirmek ve Başbakan Erdoğan'ın ısrarla savunduğu '3 çocuk' stratejisini yaşama geçirmek için çalışma başlatan hükümet, Avrupa'da ve OECD'de uygulanan modelleri incelemeye aldı.

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan'ın talimatı üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını açıklarken, konunun ayrıntıları da netleşti.

    Bu çerçevede hazırladığı kapsamlı raporu hükümete ileten AK Parti Kadın Kolları, yurtdışındaki örnekleri inceleyerek, 'Sadece çocuk bakımında kullanılmak üzere yemek ticketi gibi 300 liralık çocuk bakım teşviki' ve İşsizlik Fonu'ndan alınacak yüzde 1'lik kaynakla 'Aile Bakım Sigortası' oluşturulması önerisini getirdi.

    Akşam'ın haberine göre; Kadın Kolları, yemek ticketlerinin sadece gıda harcamasında kullanıldığına işaret ederek, aynı modelin 'çocuk harcamalarında kullanılmak üzere annelere çocuk bakım teşviki' şeklinde verilmesini talep etti.

    Aile Bakanlığı, bu modeli merkeze alan bir çalışma başlattı. 300 liralık çocuk bakım teşvikinin 0-3 yaş grubunda bez ve mama yardımı, 3-6 yaş grubunda kreş yardımı olarak kullanılmasına dönük bir proje üzerinde duruluyor. Aile Bakanlığı, çocuk bakımında 'aileyi merkeze' üzere 'Aile Destek Sigortası' adıyla yeni bir sisteme geçilmesini de tartışıyor.

    6 ay doğum izni

    Çalışma Bakanlığı'nın da 'part time', 'evden çalışma' ve 'çağrı üzerine çalışma' modelini geliştirerek, kadın istihdamını arttıran bir seçeneği masaya yatırdığı öğrenildi. Doğum izninin doğum öncesi 2 ay, doğum sonrası 4 aya çıkarılması, kadının doğum iznine çıktığı sürede özel istihdam büroları aracılığıyla 'geçici eleman çalıştırma' seçeneğinin gündeme getirilmesi ve doğum izninin 4'üncü aydan sonraki bölümüne ilişkin sigorta primlerinin İşsizlik Fonu'ndan karşılanması modeli tartışılıyor. Maliye Bakanlığı da bu çalışmanın bütçeye maliyeti üzerinde hesap yapıyor.





    3 çocuk teşviki için ne kadar ödenecek? Yorumları