Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye için acil çaÄŸrı   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 01-31-2013 (11:14)   Son Mesaj: 01-31-2013 (11:14)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    01-31-2013

    Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye için acil çağrı

    Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye için acil çağrı
    Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye için acil çağrı

    Yeryüzü Doktorları Derneği, Türkiye'nin sınır illerinde yaşayan Suriyeli sığınmacılara ve Suriye'nin iç bölgelerine ilaç ve tıbbi malzeme ulaştırmak amacıyla, ''Suriye için acil ilaç çağrısı'' yaptı.

    Yeryüzü Doktorları DerneÄŸi, Türkiye'nin sınır illerinde yaÅŸayan Suriyeli sığınmacılara ve Suriye'nin iç bölgelerine ilaç ve tıbbi malzeme ulaÅŸtırmak amacıyla, ''Suriye için acil ilaç çaÄŸrısı'' yaptı. Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan yazılı açıklamada,Â*çatışmaların baÅŸladığı günden bu yana 4 konteyner ilaç ve tıbbi malzemenin Suriye içine ve mülteci kamplarına ulaÅŸtırıldığı belirtildi.

    Suriye'nin içinde bir eczahanenin kurulması, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bir sağlık istasyonu açılması gibi faaliyetlerin zikredildiği açıklamada, Yeryüzü Doktorları'nın, Reyhanlı ilçesi ve Kilis'teki Suriyeli mültecilere ilaç dağıtımında bulunmaya devam ettiği dile getirildi.

    Kış şartlarında evlerini terk etmek zorunda kalan Suriye halkının, çatışmaların yanı sıra hastalıklarla da mücadele ettiğine vurgu yapılan açıklamada, ''Suriye'de sağlık hizmeti veren bütün kurumlar ve çalışanları, rejim tarafından sistematik saldırılara maruz kaldığından, Suriyeli yaralılar tedavi edilemiyor'' ifadelerine yer verildi.

    Açıklamada, sağlık sisteminin felç olması ve ilaç stoklarının tükenmesi sebebiyle bölgede ilaç krizinin yaşandığı vurgulanarak, acil ilaç ihtiyacı olan hastalıklar kamuoyuyla paylaşıldı.

    Acil ihtiyaç olan ilaçlar açıklamada şöyle yer aldı: Astım ve KOAH ilaçları (oral, inhaler), Diyabetes Mellitus ilaçları, Hipertansiyon ilaçları, Mide-barsak ilaçları (oral/parenteral): PPI, antiasit, barsak düzenleyici, kabızlık giderici, Enfeksiyonlar için Antibiyotikler (oral/ parenteral/topikal), antiparaziter ilaçlar, Cildiye ilaçları (antialerjik, antimikotik, steroid) Ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlar (tablet, şurup, ampul)

    Açıklamada ayrıca, Suriye'de 679 gündür devam eden saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 60.000'e yaklaştığı ve Suriye'nin içerisinde yer değiştiren ve komşu ülkelere göç etmek zorunda kalan mültecilerin sayısının ise 4 milyona ulaştığı kaydedildi.

    Â*

    Kaynak: AA





    Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye için acil çağrı Yorumları