Yunanistan'dan ErdoÄŸan'ın cami sözüne cevap   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 01-31-2013 (10:10)   Son Mesaj: 01-31-2013 (10:10)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    01-31-2013

    Yunanistan'dan Erdoğan'ın cami sözüne cevap

    Yunanistan'dan Erdoğan'ın cami sözüne cevap
    Yunanistan'dan Erdoğan'ın cami sözüne cevap

    Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Grigoris Delavekuras, gazetecilerin Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ''İmam Yasası'' ile ilgili AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yapmış olduğu konuşma üzerine açıklamada bulundu.

    Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Grigoris Delavekuras, gazetecilerin Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ''İmam Yasası'' ile ilgili AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yapmış olduğu konuşma üzerine açıklamada bulundu. Delavekuras, Erdoğan'ın konuşması ve açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

    ''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin meclis toplantısında yaptığı açıklamalar doğru aktarılıyorsa, Batı Trakya Müslüman azınlığını alakadar eden konuları Yunan Devleti adalet, hukuk ve azınlığın dini haklarını serbestçe kullanabilmesi çerçevesinde sorumlulukla ele almaktadır.

    Yunan Parlamentosu bunu son kararıyla da (Ä°mam Yasası) teyit etmektedir. Yunan Devleti daima uluslararası sözleÅŸmelere veÂ*insan haklarına saygıyla hareket ediyor. Bu tür ifadelerinÂ*ikili iliÅŸkilerimizdeki ortama katkısı olmuyor.''

    Â*

    Erdoğan konuştu, Atina'da cami yapılacak Yunanistan Başbakanı Samaras ile görüşen Başbakan Erdoğan, Yunan Parlamentosu'ndan cami için onay çıktığı bilgisini paylaştı.

    Atina'ya camide sıcak gelişme Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Katar'ın başkenti Doha'da Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile görüştü.

    Kaynak: AA





    Yunanistan'dan Erdoğan'ın cami sözüne cevap Yorumları